Világbajnoki selejtező és Winmau World Masters 2015. 2. fejezet

Ma (2015.10.11) beszéltem telefonon Józsival és pontosítanom kell a beszámolón. A hét során már bizonyította a BDO adminisztrációja, hogy nincs mindig a helyzet magaslatán, így a honlapon megjelenő táblainformációk sem fedik teljes mértékig a valóságot. A módosításokat vastagon és dőlt betűvel szedtem.

2015. október 7-én, szerdán lezajlott a BDO/WDF Lakeside világbajnokság selejtezője Hullban, a férfiaknál még négy, a gyengébbik nemnél kettő hely volt kiadó. A hölgyek 256-os, az urak 512-es táblán kezdték meg a küzdelmeket. Klubunkból Ihász Veronika és Rucska József vett részt a versenyen.

jozsi_vera A rettenetesen erős mezőnyben sajnos nem sikerült elérniük a célt. Józsi egy ki-ki meccsen kiváló játékkal hátrányból fordítva nyert angol ellenfele ellen 2-1-re, második körben a belga versenyző már erősebbnek bizonyult nála, Veronika erőnyerőként magabiztosan jutott túl kanadai vetélytársán, és ezt követően ismét (egy hónapja Antwerpenben is összefutottak) szembetalálkozott Sue Gulliverrel, aki ellen jól kezdett, de aztán meggyűlt a baja a kiszállókkal és ez a mérkőzésébe került. Részletek:

2015. október 8-án, csütörtökön aztán tovább folytatódott kvalifikáció a hulli városházán, most a 42. Winmau World Masters tévés nagyszínpadára lehetett feljutni, ahol a győztesekre szintén egy-egy világbajnoki kvóta is várt. A mezőny játékerőben és létszámban is megegyezett az előző napival. Józsi erőnyerőként kezdett, majd a második körben skót ellenfele nem jelent meg a táblánál, így órákon keresztül várakozott, mielőtt megérkezett holland ellenfele, aki legyőzhetetlen üzemmódban dobta a nyilakat, gyakorlatilag két kiszállót engedélyezett, egy négyköröst és egy ötköröst, amivel kiválóságunk sajnos nem tudott élni. Veronika belga és skót ellenfelét is ellentmondást nem tűrő magabiztossággal verte, így találkozott szembe a tábla alsóági kiemeltjével Casey Gallagherrel. Az angol hölgyet ismerhetjük a hazai rendezésű ifjúsági Európa bajnokságról, amit simán megnyert. Nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, ennek ellenére Veronika 2-0-s előnyre tett szert, utána jött a duplaátok, amivel felhozta az ellenfelet 2-2-re, majd azzal a lendülettel el is engedte 3-2-re. A következő leget Casey kezdte és előlről dobott egy ötköröst, ezzel rövidre zárta a mérkőzést. Részletek:

A világbajnoki kvalifikációt Veronika a 33., Józsi a 129. helyen, a 2015-ös Winmau World Masterst Veronika a 33., Józsi a 65. helyen zárta. Ismerve az erőviszonyokat, a körülményeket, a lehetőségeket és úgy általában a magyar darts helyzetét, úgy érzem erőn felüli, amit ők ketten ott kint elértek és büszke vagyok, hogy ilyen kiváló sportemberekkel lehetek egy klubban. Győri DC nevében is gratulálok és remélem, sok tapasztalatot hoztok nekünk haza a ködös Albionból. Jó utat hazafelé!