Steel Darts Nemzeti Csapatbajnokság 2016. I. forduló, Veresegyház

2016. március 5-én, szombaton a Veresi Farkasok Ifjúsági Sportegyesületének Sport utca 2. alatti klubhelységében lezajlott a 2016-os Steel Darts Nemzeti Csapatbajnokság I. fordulója. A versenyre az I. és II. osztályban 8-8 csapatnevezés érkezett.

Klubunk mindkét osztályban képviseltette magát.

A II. osztályú csapat helyszínre utazó tagjai a következők voltak: Raszler József (csapatvezető), Wachter Nikolett, Mészáros Ferenc, Takács Norbert és Tóth József. Az idei évben nagyon erősnek ígérkezik a II. osztály küzdelemsorozata, remek csapatok érkeztek az alsó osztályból és kiválóak a felsőből, akik pedig tavaly is itt vitézkedtek, azokról tudtuk, hogy nagy ellenállásra számíthatunk. Ennek fényében szép teljesítmény a 3 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség. A napot a Szombathelyi csapat nyerte, ismerjük őket, tudjuk mire képesek és ezt bizonyították is, gratulálunk nekik. A Pécsi DC zárt a második helyen.

Az I. osztályú csapatnak nélkülöznie kellett egy oszlopos tagját, Dianovszky Lászlót, így kénytelenek voltak 4 emberrel végigjátszani a napot: Rucska József (csapatvezető és csapatkapitány), Ihász Veronika, Darányi Zoltán és Füredi Balázs. Ebben az osztályban olyan csapat, aki ellen pihenni lehet nincs, és ezt csere nélkül végigjátszani emberfeletti vállalás, ők négyen bevállalták és 6 nyertes mérkőzés mellett mindössze 1 döntetlennel, 19 ponttal vezetik a tabellát. Gratulálok csapattársaimnak a példaértékű teljesítményhez! A sorozatnak azonban korán sincs vége, hiszen olyan csapatok szerepelnek az I. osztályban, mint a Soul, a Pestújhely, a Sport DC vagy a Takács Gáborral megerősödött Dö-Mik, de nem szabad lebecsülni az Újpalotai fiatalokat vagy a Hírös Hunok DC kiválóságait, hiszen ők a II. osztályból jutottak fel, ahol nem kisebb játékerőt gyűrtek le, mint a Győri DC II. csapata :).