Steel Darts Nemzeti Bajnokság 2016. IV. forduló, Győr

2016. május 7-én, szombaton klubunk szervezésében lezajlott a 2016-os Steel Darts Nemzeti Bajnokság IV. fordulója. A versenynek új győri helyszín, a Pólus Üzletház adott otthont, ahol komoly előkészítést követően és nem kevés munkával – úgy gondolom – sikerült méltó körülményeket biztosítani a versenyre érkező 16 női és 119 férfi egyéni versenyző számára.

Ezúton is szeretném megköszönni a segítséget a klubtagoknak, a Pólus Üzletház és a Club Aréna Steel Darts Club munkatársainak, és azoknak, akik kilátogattak és jelenlétükkel emelték a rendezvény fényét. Külön köszönjük az MDSZ-nek, hogy biztosította a lehetőséget, és az MDSZ munkatársainak, hogy segítségünkre voltak a verseny lebonyolításában.

A küzdelmek reggel 10 órakor 20 táblán kezdődtek meg. Bemelegítésre a 2 gyakorlópályán kívül a 300 négyzetméteres versenyhelyszín szomszédságában található klubhelységünk 8 táblája is rendelkezésre állt. Az áprilisban nyitott terem, ahol edzéseink is zajlanak, egységesen pozitív kritikát kapott, így most már független forrásból is megerősítettek bennünket abban, hogy a Győri Darts Club méltó otthonra talált.

A hölgyek versenyében Kovács Csilla ötödik, Wachter Nikolett kilencedik lett. A győri fordulót Fekete Nóra a DÖ-MIK DC versenyzője nyerte, aki Kiss Viktóriát (Sport DC) múlta felül a döntőben kiélezett küzdelemben 7-6-ra. Győzelmével Nóra az összetettben is átvette a vezetést.

seb4_holgyek_160507Fotó: Pomper Adrián

A férfiak mezőnyében klubunkat nyolc versenyző képviselte. Közülük a legjobb eredményt Darányi Zoltán érte el, aki az ötödik helyen végzett. Mészáros Ferenc és Takács Norbert 17., Ihász Veronika, Polgár Tibor, Raszler József, Rucska József és Tóth József 33. lett. A dobogó harmadik fokára Nagy Attila a Szolnoki Baglyok SC és Nagy Csaba a Soul DC sportolói állhattak fel. A döntőben a regnáló magyar bajnok, az egész évben kiváló formát mutató Székely Penge Pál (Soul DC) ismét nem talált legyőzőre bármennyire is igyekezett megnehezíteni a dolgát Szabados Attila a Pestújhelyi SC-ből. Penge újabb győzelmével tovább erősítette vezető helyét összetettben, klubunk legjobbjaként Rucska József őrzi 5. pozícióját.

seb4_urak_160507Fotó: Pomper Adrián

A lucky loser verseny nyertese Győrben Szaszák Péter a Szünet DC kiválósága lett.

seb4_luckyloser_160507Fotó: Pomper Adrián