EDU Soft Darts Európa-bajnokság 2016. Porec

2016. június 4. és 10. között, szombattól-péntekig zajlott Porecben a soft darts szakág Európa-bajnoksága. Megszámlálhatatlan dartskedvelő utazott a kontinens minden szegletéből a horvát tengerpartra, hogy részt vegyen a majd egyhetes versengésben. Klubunkat Horváth Klaudia, Ihász Veronika és Rucska József képviselte.

porec_01Forrás: Soft Tip Darts European Championship Croatia facebook

2016. június 6-án, hétfőn Veronika bemelegítésként a női open cricket versenyen vigaszágról visszajutva utasított maga mögé mindenkit, ezzel megszerezve a magyar különítmény első aranyérmét.

vera_1Forrás: Soft Tip Darts European Championship Croatia facebook

Ugyanazon a napon egy újabb maratoni etapot követően a soft szakág hivatalos női cricket Európa-bajnoki versenyszámában 82 női versenyző között sikerült a bronzérmet megszereznie.

vera_3Forrás: Soft Tip Darts European Championship Croatia facebook

2016. június 7-én, kedden Klaudia és Veronika párosban indultak harcba a klasszikus 501 dupla kiszálló versenyforma bajnoki címéért, ahol 70 duót kellett megelőzniük ahhoz, hogy Európa trónjára ülhessenek. A két hölgy egy emberként legyőzhetetlennek bizonyult, és teljesen megérdemelten emelhette magasba a trófeát.

klauvera_paros_1Forrás: Szarka Zsuzsanna facebook
klauvera_parosForrás: Soft Tip Darts European Championship Croatia facebook

2016. június 9-én, csütörtökön folytatódott a remek szereplés: Veronika az 501 mester kiszállós játékban szerzett ezüstérmet.

vera_2Forrás: Soft Tip Darts European Championship Croatia facebook

Az Európa-bajnokság legszebb eredménye azonban még váratott magára egészen péntekig (2016. június 10.), amikor 147 hölgy lépett a gépek elé, hogy összemérje erejét Európa legrangosabb soft versenyében. A versenyhétvége 42. számú megmérettetésén nem talált legyőzőre, így klubunk kiválósága HORVÁTH KLAUDIA 2016. NŐI EGYÉNI SOFT EURÓPA BAJNOKA.

klau_1Forrás: Soft Tip Darts European Championship Croatia facebook

Büszkék vagyunk Rátok és óriási megtiszteltetés Veletek egy klubban versenyezni!