Ausztria Open, Bécs 2016.

A következőkben a WDF oldalán (http://www.dartswdf.com/2016/06/27/austria-open-vienna-2016-results/) található hivatalos beszámoló fordítását olvashatjátok a bécsi versenyről. Remélem, nem sértek szerzői jogokat azzal, hogy közzéteszem. Jó olvasni, hogy a magyar versenyzőket igenis jegyzik a nemzetközi porondon különösen, ha győri versenyzőről van szó…

winners_2016

„Az idei Austrian Opent június 24-én péntektől június 26-ig rendezték Bécsben a Hilton Garden Inn Vienna South hotelben. Az egyéni versenyben szombaton 200 férfi, 43 hölgy, 25 fiú és 9 lány versenyzett a címekért. Amíg a 2015-ös férfi győztes a holland Danny Bloom már korán búcsúzott honfitársa, a második helyen kiemelt Wouter Vaes, egészen a döntőig menetelt. Ellenfele a 13. helyen kiemelt német Robert Allenstein volt. Izgalmas mérkőzést követően, ahol mindketten dobhattak a győzelemért, végül Robert Allensetin diadalmaskodott, aki a 11. döntő leg megnyerésével az Austrian Open Vienna új bajnoka lett.

A hölgyek versenyében Ihász Veronika Magyarországról  megvédte 2015-ben megszerzett címét, a kilencedik legben kivívott győzelmével a holland Marjolein Noijens ellen. 2012-óta Veronika minden évben az Austrian Open  Vienna döntőjében szerepelt, és az ötből négyszer meg is nyerte, ami egy egészen fantasztikus teljesítmény.

A fiúk versenyének döntőjében a helyi ifjú titán Rusty-Jake Rodriguez 4:1 arányban diadalmaskodott a német  Phillip Wunsch felett. Ez volt sorban a második győzelme az Austrian Open Vienna ifjúsági korosztályában az osztrák darts legnagyobb ígéretének tartott 15 éves versenyzőnek. A felnőttek mezőnyében is megmutatta tehetségét, amikor legyőzte az első helyen kiemelt holland Willem Mandigerst, és egy szoros negyeddöntőben maradt alul a cseh Daniel Bohony-val szemben, miután kétszer is dobhatott a mérkőzésért.

A lányok versenyét a tavalyi év ezüstérmese a magyar Bokor Boglárka nyerte. A cseh Barbora Hospodárskát győzte le a döntőben 3:0 arányban.

Gratulálunk a győzteseknek és köszönet minden résztvevőnek. Reméljük élvezték a versenyt és találkozunk 2017-ben.

A fényképet a Wiener Darts Verband (Bécsi Darts Szövetség) készítette, balról jobbra a négy kategória győztesei: Rusty-Jake Rodriguez, Ihász Veronika, Bokor Boglárka és Robert Allenstein.”

…még annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy a ranglistapontokon kívül (jelenleg  15. a világranglistán) győzelmével Veronika indulási jogot szerzett a WDF legnagyobb tradíciókkal rendelkező világbajnoki selejtező versenyére a Winmau Mastersre, majd másnap Wachter Nikolettel az oldalán a páros győzelmet is begyűjtötte a hölgyek versenyében.