Steel Darts Nemzeti Bajnokság 2016. VI. forduló és Magyar Kupa, Szekszárd

2016. szeptember 10-én, szombaton, Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban lezajlott a 2016-os Steel Darts Nemzeti Bajnokság VI. fordulója, ami a Magyar Kupa is volt egyben. A versenyre 20 női és 121 férfi egyéni nevezés érkezett.

A hölgyek versenyében Kovács Csilla és Wachter Nikolett kilencedik lett. A szekszárdi forduló döntőjében az összesített tabella éllovasa Fekete Nóra és a Sport DC kiválósága Czipó Vivien találkozott. Az ifjúság ezúttal diadalmaskodott a rutin felett, így Vivien állhatott a dobogó tetejére. Összetettben a ranglistát továbbra is Fekete Nóra a DÖ-MIK DC versenyzője vezeti, Kiss Viktória a Sport DC-ből a második, Czipó Vivien szintén a Sport DC-ből győzelmével közelebb került bajnoki címhez, de még mindig harmadik.

noi_donto_steelnb6_szekszard_2016

Forrás: MDSZ facebook oldal

A férfiak mezőnyében klubunkat kilenc versenyző képviselte. Közülük a legjobb eredményt Rucska József érte el, aki egészen a döntőig menetelt, ahol megállította őt a nap meglepetés embere, az egész nap kiváló formában játszó Strbik Péter.

ferfi_donto_steelnb6_szekszard_2016

Forrás: MDSZ facebook oldal

Vivien és Péter a szekszárdi forduló aranyérmei mellé megszerezték a 2016-os évi Magyar Kupa bajnok címet is. Gratulálunk sikerükhöz!

A többieknek sajnos nem sikerült ilyen jól a nap Darányi Zoltán 17., Raszler József 33., Ihász Veronika, Tóth József, Mészáros Ferenc, Takács Norbert, Füredi Balázs, Polgár Tibor a 65. helyen végzett. Zoli Penge Palitól kapott ki, aki az utolsó forduló előtt már bebiztosította bajnoki címét. Veronika fájó vereséget szenvedett a szombathelyi Kozmor Józseftől az első fordulóban. A mérkőzés kísértetiesen hasonlított a csütörtöki győri liga forduló elődöntőjére, ahol Józsi hamar 3-0-ra elhúzott, de Veronika fordított 3-4-re. Józsi került előnybe 4-0, majd Veronika felállt 4-4-re, de most Józsinak sikerült jobban a döntő leg: 5-4, ezzel ő került a 32-be.

A férfi összetett versenyben Székely Penge Pál a Soul DC versenyzője már bajnok, Rucska József feljött a második helyre, Takács Gábor (DÖ-MIK DC) a harmadik és Kovács Patrik (Sport DC) követi őket szorosan. Az utóbbi három sportoló között komoly csata várható az utolsó fordulóban október 1-én, Kiskőrösön.

2016. szeptember 11-én, vasárnap ugyanitt bonyolították le a Steel Magyar Páros Nemzeti bajnokság küzdelmeit.

A nőknél az Ihász Veronika – Wachter Nikolett összetételű párosunk megállíthatatlannak bizonyult és bajnoki címet szerzett a Cserpes Ágnes – Harsányi Enikő páros ellen.

A férfiak mezőnyében 3 párosunk nevezett: Rucska József – Darányi Zoltán, Raszler József – Tóth József, Mészáros Ferenc – Takács Norbert. A döntőbe jutást sajnos nem sikerült kiverekedniük. A bajnoki címet a Székely Pál – Nagy Attila páros szerezte meg, ezzel Palinak a második bajnoki címet is sikerült bezsebelnie a hétvégén.