MDL Döntő és Vass Péter Emlékverseny

A 2016. november 26-27.-i hétvégén a Pólus Üzletházban lezajlott a Magyar Darts Liga 2016. évi versenysorozatának döntője, valamint a Vass Péter Emlékverseny.

Az MDL Döntő szombaton 10 órakor kezdődött a kvalifikációs körrel, ahol a 128-as főtáblára történő bejutás volt a cél. Szép számmal érkeztek versenyzők az ország minden pontjáról, így 8 csoportban indultak meg a küzdelmek. A résztvevők fegyelmezett viselkedése és Vereczkey Lajos értő irányítása mellett 1 órakor már az egyenes kieséses szakaszba léphetett a verseny.  A kvalifikáltak mellé megérkezett régiós listáról bejutott versenyzők még további 4 órán át küzdöttek egymással. A döntőbe Szabados Attila és Takács Gábor vívott színvonalas csatát egymással, amiben végül Gábor diadalmaskodott 6-3 arányban, ezzel ő lett a 2016. évi liga bajnoka. A mieink közül Rucska József jutott a legtovább, ő 5. lett.

Vasárnap rendeztük a Vass Péter Emlékversenyt. A tavalyi évben váratlanul elhunyt barátunk és csapattársunk tiszteletére a helyszínen felállított emléksarok előtt lezajlott rövid megemlékezést követően útjára is indítottuk az amatőrök küzdelmeit, amelyek vigaszágas rendszerben 2 nyert legig tartottak. Az igazolt versenyzők kicsit később álltak a táblák elé, ők 4 nyert leget játszottak egyenes kiesésben. Mindkét versenyre, nagy örömünkre, 64 előnevezés érkezett, amelyből szinte mindenki meg is érkezett a helyszínre. A kellemes hangulatú versengés végjátékára késő délután került sor. Az igazoltak versenyének egyik legszínvonalasabb mérkőzése a regnáló magyar bajnok Székely Penge Pál és az örökös magyar bajnok Bezzeg Nándor között zajlott, amelyre komoly nézőközönség verődött össze a táblánál. Az amatőrök döntőjébe a főágról Aigner Szilárd, a vigaszágról Szász Bence jutott be. Bence jobban kezdett és két győzelmével vissza is jutott a főágra, a második etapban aztán több nyilat is eldobott kiszállóra, de nem sikerült lezárnia a mérkőzést, amit Szilárd büntetett. Az amatőr versenyt Aigner Szilárd nyerte, második Szász Bence, harmadik Áprily Zsolt. A legjobb női versenyző Tóth Katalin, a legjobb ifi, a korához képest meglepően érett játékot mutató Varga Bence lett. Az igazoltak döntője Ihász Veronika és Mester Zoltán között hasonlóan izgalmas csatát hozott. Veronika gyorsan meglépett, de Zoli szép lassan behozta és a döntő legben is jobbnak bizonyult. Az igazolt verseny győztese Mester Zoltán, második Ihász Veronika, a két harmadik helyezett Tóth József és Rucska József lettek.

Mindenkinek nagyon köszönjük, hogy velünk töltötte a hétvégét! Külön gratulálunk a győzteseknek!

« A 7 »