2017. április 22-23.

Soft Nemzeti Bajnokság 2017. II. forduló

2017. április 22-én, szombaton rendezték a Soft Nemzeti Bajnokság 2017. évadának II. fordulóját a Wekerlei BSE klubhelyiségében. A hölgyeknél voltunk érintettek a versengésben. Horváth Klaudia bajnoki esélyeshez méltóan minden mérkőzését megnyerte és továbbra is vezeti az összesített ranglistát.

Az urak mezőnyében a DÖ-MIK DC csapata az uralkodó: az I. osztályban Takács Gábor a II. osztályban Izsák Gábor áll a mezőny élén.

Meszes Norbert Soft Magyar Kupa 2017.

2017. április 23-án vasárnap tovább folytatódtak a soft szakág küzdelmei, ekkor rendezték a Meszes Norbert Soft Magyar Kupát egyéni és páros versenyszámban. A párosok végső győztese a 2017. évi soft páros magyar bajnok büszke címét is megszerezte. Klubunkból négyen utaztak el: Ihász Veronika, Horváth Klaudia, Raszler József és Rucska József.

Az egyéni versenyszámban a hölgyeknél győri házidöntő alakult ki (ahogy tavaly is, akkor Veronika mellett Kovács Csilla jutott a döntőbe), most Ihász Veronika és Horváth Klaudia csaphatott össze a kupáért, a párharcból előbbi került ki győztesen, így 2017. női egyéni soft magyar kupagyőztese Ihász Veronika, ezüstérmes Horváth Klaudia.

Forrás: Magyar Darts Szövetség

Az urak egyéni küzdelmeiben Rucska József 9., Raszler József 33. lett.

A páros női mezőnyben magabiztosan gyűjtötte be a kupagyőzelmet az Ihász Veronika – Horváth Klaudia duó. Az egyéni- mellett a páros női kupa aranyérmét is sikerült Győrben tartaniuk, valamint ők 2017. soft női páros magyar bajnokai is.

A férfi párosban a Rucska József – Raszler József páros egészen a döntőig menetelt, ahol azonban a Takács Gábor – Melisek Zsolt összetételű duó erősebbnek bizonyult náluk. A győzteseknek gratulálunk a sikerhez, mi pedig egy szépen csillogó ezüsttel gazdagodtunk, és egy soft férfi páros bajnoki második hellyel.

Forrás: Ihász Veronika