Steel NB 2017. III. forduló és Steel Nemzeti Páros Bajnokság 2017., Békéscsaba

2017. május 6-án, szombaton rendezték a Steel Nemzeti Bajnokság 2017-es évadának III. fordulóját Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A férfiak mezőnyében 142, a hölgyeknél 21 induló volt. Filyó Tibi vezetésével a csabai klub remek körülményeket biztosított, ugyanez elmondható a lefoglalt szállásunkról is. Vendéglátásból a Viharsarok kitűnőre vizsgázott.

Pénteken délután heten indultunk útnak Győrből és szűk 350 km és 4 óra után máris az ország másik felén termettünk. Átvettük a szállásunkat a Katica Panzióban, elfogyasztottuk Veronika parádés göngyölt húsát, nosztalgiáztunk egy kicsit, majd időben ágyba bújtunk, várt ránk a szombati egyéni.

Az egyéni versenyben a férfiaknál hatan: Darányi Zoltán, Ihász Veronika, Polgár Tibor, Raszler József, Rucska József és Tóth József, a hölgyeknél ketten: Horváth Klaudia és Wachter Nikolett indultak.

A nők között Horváth Klaudia bronzérmet szerzett és tovább őrzi harmadik helyét összetettben, Wachter Nikolett ötödik lett. A napot Czipó Vivien nyerte a döntőben Erdei Nórát verve. Gratulálunk győzelméhez!

A férfiaknál Ihász Veronika és Rucska József egyaránt 5. helyet szereztek. Veronika Székely „Penge” Pali ellen vívott egy végletekig kiélezett mérkőzést, és a mutatott játék alapján a férfi mezőny retteghet a későbbiekben. Darányi Zoltán 9. lett őt, szerencsétlenségünkre pont Vera búcsúztatta. Szintén 9. lett Tóth József, neki az első körben sikerült a Sport DC kiválóságát Mészáros Zsoltot elcsípnie. Raszler József 33., Polgár Tibor 65. lett. A III. fordulóban megtört a jég: a DÖ-MIK DC kiválósága Takács Gábor ezúttal diadalmaskodott Székely „Penge” Pál fölött. Ennek ellenére Pali őrzi vezető pozícióját összetettben. Gabinak gratulálunk a győzelméhez!

2017. május 7-én vasárnap tovább folytatódtak a küzdelmek. A Nemzeti Páros Bajnokság 2017-ben egyfordulós rendszerben került lebonyolításra. Az urak 62, a gyengébbik nem 11 párral indult neki a versenynek. Tőlünk a hölgyeknél az Ihász Veronika – Horváth Klaudia soft Európa bajnok páros, az uraknál Rucska József – Darányi Zoltánnal, Raszler József – Tóth Józseffel indult.

A nap legjobbjai a lányok lettek, akik az ellenféllel és magukkal is megküzdve szerezték meg az ezüstérmet.  A napot keretes szerkezetbe foglalva először reggel a csoportküzdelmek során majd este a döntőben szenvedtek vereséget a Czipó Vivien – Kiss Viktória összetételű duó ellenében. Lányaink még csak most kezdenek összeszokni (Veronika tavaly Nikivel indult, Klaudia pedig csak idén kezdett steelezni), ezért én személy szerint nagyon örülök ennek az ezüstnek, őket azonban ez az elvesztett döntő után nem igazán vigasztalta.  A Sport DC-s lányoknak gratulálunk a bajnoki címhez!

Az uraknál a Raszler József – Tóth József páros 9., a Rucska József – Darányi Zoltán duó 17. lett. A végső győzelmet megszerezve 2017. páros steel magyar bajnoka Mester Zoltán és Kovács Patrik lett. Nekik is gratulálunk a címhez!