Lengyel WDF 2017. és Kéty

2017. május 19-től 21-ig rendezték Policeben a WDF nemzetközi versenysorozatának lengyelországi állomását. Ahogy évek óta, most is a Hotel Dobosz adott otthont a rendezvénynek, amely három versenyből állt: pénteken a szokásos Warm Up, szombaton az Open és vasárnap a Masters. Józsi elmondta, hogy a szombaton a lengyelek még egy bajnoki fordulót is lebonyolítottak a főversennyel párhuzamosan.  Klubunk két kiválósága Ihász Veronika és Rucska József utazott el a helyszínre. A pénteki egész napos, majdnem 1000 km-es autózás után a bemelegítő párost kihagyták, elfoglalták a szállást és lepihentek, hogy másnap újult erővel vághassanak neki a versenynek.

A szombati WDF/BDO Winmau Polish Open 2017-en 70 női és 311 férfi versenyző indult. A hölgyeknél Veronika egészen az elődöntőig menetelt, ahol szembetalálkozott a holland Aileen de Graaffal, aki jobbnak bizonyult nála 4-3 arányban. Veronikának volt egy nyila a győzelemért, amivel sajnos nem tudott élni. A holland aztán az egész versenyt behúzta. Nagyon szép eredmény a bronz ebben az erős mezőnyben, de a telefonban Veronika nem tűnt igazán boldognak, örülök, hogy a képek tanulsága szerint a díjátadónál már mosolygott. Az uraknál Józsi a 65. helyet szerezte meg. A végső győztes Krysztof Ratajski lett.

Vasárnap a WDF/BDO Police Masters 2017-el folytatódtak a küzdelmek 63 nő és 284 férfi darts játékos részvételével.  Veronika hasonlóan kiváló eredményt elérve most az 5. helyet szerezte meg. Német ellenfele a következő körben még Aileen de Graafot is le tudta győzni, hogy aztán a norvég ellenfelével szemben maradjon alul a döntőben. Az uraknál Józsi először luxemburgi, majd belga ellenfelet búcsúztatott, a végállomást számára Daniel Day jelentette, ezzel a 17. helyen végzett. Józsi csoportját Krysztof Ratajski nyerte, aki most is eljutott a döntőig, de a végső győzelmet James Hurrel szerezte meg.

Csapattársaink ma délelőtt 11 óra után indultak haza Lengyelországból. Gratulálunk és jó utat kívánunk hazafelé!

A nemzetközi sikereink tovább folytatódtak, amikor Raszler József csapattársunk Szlovákiában megnyerte a III. Kétyi Darts Versenyt. Gratulálunk Raszi!