Összefoglaló a 2017-es soft EB-ről I. rész

2017. június 10. és 16. között Olaszországban Caorle városában rendezték meg az European Darts Union (EDU) Európabajnokságát. A versenyre hazánk is küldött válogatottat Kövesdi Andrea szövetségi kapitány vezetésével. A női csapatot Erdei Nóra (Sport DC), Fekete Nóra (DÖ-MIK DC), Harsányi Enikő (Wekerlei BSE), Horváth Klaudia (Győri DC), Ihász Veronika (Győri DC) alkotta. A férfiaknál Balogh Béla (Pestújhelyi SC), Kovács Patrik (Sport DC), Melisek Zsolt (Pestújhelyi SC), Nagy Csaba (Soul DC), Takács Gábor (DÖ-MIK DC) indult. Az utánpótlás válogatott tagjai Czipó Vivien (Sport DC), Neumajer Kitti (Sport DC), Nagy Márk (ProDarts-Hungary KSE), Varga Viktor (Smile DC) voltak.

A Győri DC-ből hárman utaztak a helyszínre: a hölgyek, a válogatott tagjaiként, Rucska József pedig a saját költségén, elsősorban a lányok szereplésének segítésére (a szövetségi kapitánnyal egyeztetve), valamint néhány versenyszámban el is indult.

A válogatott 2017. június 10-én szombaton indult útnak. A vasárnap akklimatizációval telt, majd hétfőtől-péntekig kötelező válogatott versenyszámokon vettek részt, csütörtöki pihenőnappal.  Közben lehetőség volt szabadon választott tornákon is elindulni, kinek-hogy engedte az ideje. 2017. június 17-én szombaton érkezett haza a válogatott.

Az EDU lebonyolítási rendszere lehetőséget biztosít arra, hogy egyénileg bárki, aki az adott ország darts szövetségén keresztül regisztrál, elindulhat az egyéni versenyszámokban. A speciális csapat-, páros- és mix versenyszámokban létrejöhetnek nemzetközi alakulatok is, vagy több csapat egy adott országból. A végeredmények értelmezése ezért még azoknak sem egyszerű, akik napi kapcsolatban vannak a sportággal. A következő összefoglalóban megpróbálom kibogozni és helyretenni az adott napok versenyszámainak végeredményeit az EDU honlapján található eredménylisták alapján, napról-napra haladva.

A válogatott számára kiemelt fontossággal bíró események elnevezését nagy betűvel kiemeltem, valamint „EURÓPABAJNOKSÁG”-al jelöltem, és a magyar eredmények mellett a bajnokot is odaírtam. A további eseményeket egyszerűen „verseny”-nek neveztem és csak a magyarok szereplésére koncentráltam.

A könnyebb átláthatóság kedvéért 4 részre bontottam az összefoglalót és naponta egyet-egyet fogok feltölteni az elkövetkező napokban. Jó böngészést!

Akkor következzenek a versenynapok és versenyszámok:

2017. június 10. (szombat)

1.) Warm Up Singles Men 501 MO: Férfi bemelegítő verseny 501 mesterkiszállós formában. 203 induló, magyar eredmények:

9. Christian Kallinger (Megjegyzem adminisztrációs hiba, vagy nem, de az osztrák versenyző magyarként jelenik meg az eredménylistában. A későbbiekben több helyen fel fog bukkanni a neve, a teljesség kedvéért bent hagytam az összefoglalóban.)

17. Szabados Attila

17. Végső János

65. Tarján Tamás

129. Szekér László

193. Ferkó Attila

2.) Warm Up Singles Women 501 MO: Női bemelegítő verseny 501 mesterkiszállós formában. 61 induló, nem volt magyar.

3.) Champions League Teams. Ez a verseny csak azoknak a csapatoknak elérhető, akik indulnak az EDU éves Champions League versenysorozatában. Az első helyezett az EDU mögött álló gépgyártó a Cyberdine saját csapata lett, de külön kiemelném a 7. helyezett Homeless Suisse (svájci hajléktalanok) csapatát. 🙂

4.) Open Singles Men 301 MO: Férfi verseny 301 mesterkiszállós formában. 76 induló, magyar eredmények:

4. Nagy Csaba

9. Juhász Béla

25. Szekér László

33. Szklenár Gábor

49. Tarján Tamás

65. Izsák Gábor

5.) Open Singles Women 301 MO: Női verseny 301 mesterkiszállós formában. 31 induló, a legjobb magyar Mézes Barbara lett 13. helyezésével.