Steel NB 2017. IV. forduló, Érd

2017. július 1-én, szombaton az Érd Arénában rendezték a Steel Nemzeti Bajnokság IV. fordulóját. A tornán 169 férfi és 20 női induló vett részt.

A hölgyek mezőnyébe két nevezést adtunk le: Horváth Klaudia és Kovács Csilla személyében. Sajnos, Csilla megbetegedett szombatra, ezért ő el sem tudott indulni a versenyen. A döntő Sport DC-s összecsapást hozott, amiből az utóbbi időben sikert-sikerre halmozó Czipó Vivien került ki győztesen, Kiss Viktóriának be kellett érnie a második hellyel. Horváth Klaudia bronzérmével összetettben a harmadik helyen áll, holtversenyben Erdei Nórával.

A férfiaknál harcba indultak tőlünk Ihász Veronika, Darányi Zoltán, Tóth József, Rucska József, Raszler József és élete első bajnokiján debütált Pálfy Péter. A döntő, mint idén mindig, Székely Penge Pál és Takács Gábor összecsapását hozta, amiből ezen a hétvégén Penge került ki győztesen, amivel kiköszörülte az előző fordulóban esett csorbát. Veronikának nem sikerült jól a hétvége 65. helyen végzett, szintén itt fejezte be Pálfy Péter is, aki aztán a lucky looser versenyen meg sem állt a bronzéremig. A hétvége legjobban Tóth Józsefnek sikerült, aki 5. helyezésével eddigi legnagyobb sikerét érte el a Nemzeti Bajnokságban. Darányi Zoltán és Raszler József 9., Rucska József 17. helyen végeztek. Székely Pali tovább őrzi vezető pozícióját, Takács Gabi szorosan követi, Kovács Patrik erősen leszakadva, de 24 ponttal Mester Zoltán előtt őrzi harmadik helyét. Rucska József jelenleg összetettben az 5., de Veronika is a top 10-ben van és Tóth Józsi is megkezdte a felzárkózást.

Vasárnap rendezték Winmau World Masters 2017. kvalifikációs versenyét szintén az Érd Aránában. Ihász Veronikának sikerült megszereznie kvótát, sajnos Rucska Józsefnek és Tóth Józsefnek nem.

A hétvége örömteli eseménye még, hogy Kelemen Dániel ifjúsági játékosunk Szombathelyen a Savaria Steel Open verseny nagyon komoly mezőnyében bronzérmet szerzett. Mi sem mutatja jobban az elért teljesítmény súlyát, mint az, hogy csak olyan neveknek sikerült megelőzniük, mint Bezzeg Nándor és Pósfai Miklós.