Steel NB 2017. V. forduló és Steel MK 2017., Salgótarján

2017. augusztus 12-én, szombaton Salgótarjánban a Városi Sportcsarnokban kiváló körülmények között rendezték a Steel Nemzeti Bajnokság V. fordulóját. A tornán 125 férfi és 16 női induló vett részt.

A hölgyek mezőnyében nem volt győri induló. A döntőben Németh Éva (BEAC) találkozott a Sport DC kiválóságával Czipó Viviennel. Vivien magabiztosan nyerte a fordulót, ezzel komoly lépést tett a bajnoki cím felé.

A férfiaknál klubunkból öt versenyző vágott neki a szombati küzdelmeknek: Ihász Veronika, Polgár Tibor, Raszler József, Rucska József és Tóth József. A forduló legjobbja Rucska József lett. Józsi az elődöntőben Székely Palit búcsúztatta, majd maratoni csatában maradt alul a döntőben Takács Gábor (DÖ-MIK DC) ellen, így a dobogó második fokára állhatott fel. Veronika és Raszi a 9. helyen végeztek, Totti és jómagam helyezését csak következtetni tudom, mert így szerda magasságában még nem lehet friss ranglistát beszerezni a Szövetség honlapjáról. Összetettben továbbra is Pali vezet, de Takács Gabi felzárkózott hozzá, Józsi őrzi negyedik helyét, sőt ezzel a kiváló szerepléssel a dobogó még elérhetőnek tűnik.

Vasárnap rendezték Steel Egyéni Magyar Kupa küzdelmeit csoportkörös, majd egyenes kieséses rendszerben 96 férfi és 12 női indulóval. Győrből a fenti négyeshez még Mészáros Ferenc csatlakozott, Veronika pedig a női kupában volt érdekelt, így ismét öten indultunk a férfi mezőnyben és egy versenyzőnk képviseltette magát a gyengébbik nemnél is.

A hölgyeknél esélyeshez méltóan Ihász Veronika lett a kupagyőztes, a döntőben Czipó Vivient sikerült felülmúlnia, nagy küzdelem árán. Az elején Vivinek nem jöttek a kiszállók, Veronika gyorsan elhúzott, majd bevárta ellenfelét, hogy ne legyen unalmas a vége.

A férfiaknál ismét Rucska Józsi mutatta a legjobb játékot, Takács Gabi elleni győztes negyeddöntője megítélésem szerint a hétvége legszínvonalasabb mérkőzése volt. Sajnos az elődöntő Melisek Zsolt ellen már nem sikerült olyan jól, de így is Magyar Kupa bronzéremmel térhetett haza. A másik elődöntőben Kovács Patrik győzte le klubtársát, Mester Zoltánt, hogy utána a döntőben is megállíthatatlannak bizonyuljon. Mészi, Raszi és Totti valahol az egyenes kieséses szakaszban vérzett el, én a csoportból nem jutottam ki, sajnos a fent már említett információhiány miatt pontos helyezéseket nem tudok, de ha valaha frissülnek a táblázatok közzé fogom tenni az EREDMÉNYEK menüpont 2017-re vonatkozó táblázatában.