Steel NB 2017. VI. forduló, Győr

2017. szeptember 2-án, szombaton 129 férfi és 14 női nevező részvételével mi rendeztük a Steel Nemzeti Bajnokság VI., utolsó előtti fordulóját.
A verseny számunkra már tavaly novemberben kezdetét vette, amikor Győr Város Önkormányzatánál pályázatot nyújtottunk be a rendezési költségek fedezésére. Majd folytatódott a versenykörülmények kialakításával, amihez a Pólus Üzletház a helyszínt, a GyőrSzol a padokat, a Szövetség az installációkat, az EJOT Hungária pedig az ajándékokat biztosította. A klubtagok önzetlen munkájával végül az egész egy, remélem minden résztvevő számára kellemes élménnyé állt össze. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire hálásak vagyunk nekik-nektek a segítségért.
Klubunkból a hölgyeknél Kovács Csilla, az uraknál Ihász Veronika, Füredi Balázs, Mészáros Ferenc, Pálfy Péter, Rucska József, Tóth József és ifjúsági különítményünk: Kelemen Dániel, Keresztény Dániel, Horváth Gergő és Hideg Soma indultak.
A gyengébbik nem döntőjét Czipó Vivien (Sport DC) és Csombok Krisztina (Smile DC) vívták. Viviennek jönnek az eredmények az utóbbi időben, nem volt ez másképp most sem, magabiztosan nyerte a mérkőzést, ezzel az utolsó forduló előtt már bajnoknak érezheti magát. Gratulálunk neki a forduló és bajnokság megnyeréséhez is. Kovács Csilla a 9. helyen végzett, ezzel összetettben a 15., Horváth Klaudia annak ellenére, hogy az utóbbi két fordulót kihagyta a 7.
A férfiaknál visszatért az év elején megszokott rend: a döntőt ismét Takács Gábor (DÖ-MIK DC) és Székely Penge Pál (Soul DC) vívták. Most Gabi bizonyult jobbnak, ezzel átvette az első helyet összetettben, izgalmassá téve az utolsó, vélhetően Pécelen megrendezésre kerülő záró fordulót. A mieink közül a legjobb eredményt Rucska Józsi érte el harmadik helyezésével, Penge Pali ellen maradt alul az elődöntőben. Összetettben Józsi továbbra is 4. helyen áll. Veronikának sajnos nem sikerült jól a nap: 33. lett, annál jobban Balunak, aki 5. helyen végzett, pont sikerült elcsípnem terepszemlézés közben egy parádés 170-es kiszállóját. Tóth Józsi kiváló játékkal 9., Mészi 33., Raszi és Pálfy Peti 65. lett. Vassgyúróink belekóstoltak a Nemzeti Bajnokság hangulatába Horváth Gergő és Kelemen Dani 33., Hideg Soma és Keresztény Dani 65. lett. Fiatal klubtársaink Varga Tamással és Bencével kiegészülve egész hétvégén rengeteg segítséget nyújtottak a verseny lebonyolításában, ezért külön elismerés illeti őket.
A korán kipottyant versenyzőknek indított szokásos lucky looser torna nyertese Németh Albert (Szombathelyi DCSE) lett. A szemfülesebbek észrevehetik, hogy a képen a szombathelyiek nem kevésbé kiváló játékosa, Kozmor Józsi szerepel, de sajnos a bajnok nem tudta megvárni a díjkiosztót, ezért Józsi vette át helyette a trófeát. Raszi a lucky looser verseny ezüstérmével vigasztalódott a nap végén.

A klubtagok a verseny végén levezetésként még lebontották az installációkat, felpakolták a kocsit, egy kicsit még takarítottak, ittak egy kólát majd hazaindultak. Remélem, azóta sikerült kipihenniük magukat! Nekem még nem, de nem halogathattam tovább a beszámolót a honlapra.