Steel CSB 2017. II. forduló és Steel UP 2017. CSB

A hétvégén 2017. szeptember 23-24-én, szombaton és vasárnap rendezték a Steel Csapatbajnokság II. fordulóját, majd vasárnap a Steel Utánpótlás Csapatbajnokságot, Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály általános iskolában. Mindkét versenyben érdekeltek voltunk, következzenek a részletek.

Szombaton az I. és a II. osztály küzdelmeit rendezték és mivel ismét (ahogy tavaly is) egy időpontban volt steel csapatbajnoki forduló, valamint Winmau World Masters, ezért nélkülöznünk kellett az első osztályú csapatból két zászlóshajónkat: Ihász Veronikát és Rucska Józsefet. A kis csapatból ki kellett venni Mészit, Darányi Zolika pedig betegség miatt kénytelen volt kihagyni a fordulót. Ezek után elég pesszimistán vártam a hétvégét, de a srácok klasszisokkal múlták felül az elvárásaimat. Néha örülök, ha tévedek.

A másodosztályú csapat papírmunkáját én végeztem, az érdemi munkát Pálfy Peti és a vassgyúrók: Keresztény Dani, Hideg Soma és Horváth Gergő, valamint lélekben támogatta még a csapatot Mészáros Nikolett. Amit a srácok leműveltek, az minden elismerést megérdemel. Végig komolyan, a legjobb formájukat hozva versenyeztek, ezt egészítette ki Peti példaértékű, precíz játéka.

A kezdő mérkőzésen a szekszárdiaktól kikaptunk, de utána nagy küzdelem árán vertük a veszprémieket. A Centrum ellen mutatott játéknál jobban teljesítettünk ugyan a Békéscsaba ellen, de nem lehetett bírni velük, hibátlan kiszállókkal léptek le bennünket. A Szolnoki Baglyok saját maguknak nehezítették meg a dolgot, szerencsére tudtunk is élni vele. A végére pedig egy kiválóan dobó darányi négyessel tudtunk ikszelni. A vége így két vereség, két győzelem, egy döntetlen lett, amivel (bár hivatalos eredmény továbbra sincs a Szövetség részéről, hiába kértem e-mailben is) a körbeveréseknek köszönhetően a második pozícióban állunk.

Az első osztályú csapat (Füredi Balázs, Mészáros Ferenc, Raszler József, Tóth József) három kulcsember nélkül, ami valljuk be négyfős csapatlétszám esetén nem kevés, talán még a kiscsapatnál is komolyabb eredményt ért el. A Vecsés ellen kezdtek, amit megnyertek, majd a Sport DC csapatával döntetlent értek el, és az ebédszünet után szombathelyi barátainkat múlták felül. Sajnos utána jött a nap egyetlen veresége a DÖ-MIK DC ellen, majd a Tatabánya csapata ellen egy újabb diadal. Saját számításaink szerint egy pozíciót sikerült javítanunk, amivel jelenleg bronz pozícióban tanyázunk.

Mindkét osztályban sűrű a mezőny a következő fordulók rendesen felforgathatják a tabella állását. A forduló végeztével nagyon fáradtan, de elégedetten indulhattunk haza Székesfehérvárról.

Az ifi versenyzőinkre vasárnap is megmérettetés várt, a továbbiakban Tóth József utánpótlás csapatvezető beszámolója következik.

Az idei csapatbajnoki döntőre 6 egyesület 7 csapata nevezett. Egyesületünket a Kelemen Dániel, Keresztény Dániel, Hideg Soma, Horváth Gergő, Varga Bence, Varga Tamás összetételű csapat képviselte és végül a 4. helyen zárt.

A résztvevőket a versenykiírásnak megfelelően 2 csoportba sorolták, ahonnan – nem a versenykiírásnak megfelelően – az első helyezettek kiemeltként jutottak az elődöntőbe, míg a 2. és 3. helyezettek keresztbe játszottak az elődöntőbe jutásért. A sorsolás után kiderült, hogy igen csak erős quartettbe kerültünk. A Sport DC II-es csapata mellett a későbbi győztes Smile DC és a Körmend jutott nekünk ellenfélnek, míg a másik csoportban a Sport DC I-es csapata, a Békéscsaba és a Balatonfüred játszott egymással körmérkőzést.

A csoportmérkőzéseket jól kezdtük. 9:5-re nyertünk a Sport DC II-es csapata ellen, majd ugyanilyen arányban vertük a Smile DC csapatát is. Utóbbi mérkőzésen néhol kimagasló játékot produkáltak fiaink. Következett a Körmend, akik ellen nem termett babér számunkra. A körmendiek úgy játszottak ellenünk (vagy még jobban), mint mi a Smile ellen. Esélyt sem kaptunk, így 0:9 lett a vége.

Az elődöntőbe jutásért a Balatonfüredet vertük 9:0-ra. Ezen a mérkőzésen mindenki nyugodtan játszhatott. Az elődöntőben a Sport DC I-es csapata ellen 2:9 lett a vége, de az eredmény nem tükrözi hűen a nagy küzdelmet. A tömeg dobásával nem volt gondunk, de a kiszállók nem akartak sikerülni.

A 3. helyért ismét a Körmend csapatával mérkőzhettünk. A fiúk összeszedték magukat és kiegyenlített csatában maradtak csak alul 4:9-re. Sajnos nagy előnyt adtunk az ellenfélnek azzal, hogy majdnem minden, két nyert leg-ig tartó meccset ők kezdtek (13-ból 11-et)

A csapatban Horváth Gergő volt most a „vezér”, de Kelemen Dani is hozta a plusszos teljesítményt. Örülnünk kell a 4. helynek, mert egy nagyon hosszú nap során, 6 mérkőzéssel a hátunk mögött értük el. Előző nap fiataljaink az NB II-es csapatban is jól teljesítettek, így minden dicséretet megérdemelnek.