Egy hosszú hét Angliában

2017. szeptember 22-én, pénteken Veronika és Józsi ötödik alkalommal keltek útra a Winmau World Mastersre. Hosszú utazós péntek volt ez, hiszen a repülés után még egy 3 és fél órás vonatozás is várt rájuk, hogy megérkezzenek az észak-angliai Bridlingtonba, ahol aznap már zajlottak a British Open páros küzdelmei.

A pénteki verseny női győztesei Deta Hedman és Maria O’Brien lettek, a férfiaknál Ross Montgormery és a korábbi világbajnok Scott Mitchell gyűjtötte be a bajnoki címet. A mi párosunk megpróbált gyorsan sokat aludni, hogy másnap már ők is tábla elé állhassanak.

A szombati program a British Classic férfi és női egyéni versenye volt, ahol a gyengébbik nem 256-os az erősebbik 1024-es táblán kezdett, azaz nem volt hiány indulókból. Veronikának három angolt kellett legyőznie, hogy szembekerüljön a torna későbbi győztesével Aileen De Graaffal, így a 17. helyen végzett.  Józsi erőnyerőként kezdett, aztán egy walesit vert, hogy aztán szoros csatában maradjon alul Darryl Fitton ellen 3-2-re, így a 129. helyet szerezte meg. A tornát Jamie Hughes nyerte.

A vasárnapi menü a British Open egyéni küzdelmei voltak. Veronika hozta az első mecsét, majd a másodikon sajnos elvérzett, Józsinak már az első mérkőzésen megálljt parancsolt az angol Ben Hazel. A tornát a hölgyeknél Corrie Hammond az uraknál Ross Montgomery nyerte.

Hétfőtől szerdáig zajlott ezt követően a 44. Winmau World Masters. A hölgyeknél 128-an vívták ki a kijutást a tornára, köztük Veronika is a hazai rendezésű kvalifikáción. Először egy skót, majd egy angol hölgyet sikerült legyőznie, de sajnos a 32 között, a svéd lány erősebbnek bizonyult. Józsi élete egyik legjobb, ha nem a legjobb mérkőzését vívta Brian Dawson ellen és győzött 3-0-ra. A következő körben aztán az a Krysztof Ratajski várt rá, aki minden várakozást felülmúlva, roppant magabiztosan és első kelet-európaiként húzta be az egész versenyt. A hölgyek legjobbja Lorraine Winstanley lett.

Búcsúzóul csütörtökön a Lakeside Világbajnokság selejtezőire került sor. Veronika német ellenféllel kezdett, egy hosszú 3-2-es mérkőzésen sikerült jobbnak bizonyulnia, de sajnos a 128 között érkező walesi leányzó már túl nagy falatnak bizonyult. Józsi erőnyerőként kihagyta az első kört, majd a másodikban a skót Craig Quinnel nem bírt, ezzel neki is befejeződött a bridlingtoni hét.

Péntekre már csak az egész napos utazás maradt hazafelé és a ráhangolódás a másnapi soft csapatbajnokira a Wekerlén.

A hétvége kapcsán nem mehetünk el szó nélkül a szolnoki Miklós József teljesítménye mellett, aki az előkelő ötödik helyen végzett a Winmau World Masters mozgáskorlátozottak számára kiírt versenyén.

A teljesség kedvéért összegyűjtöttem a hét versenyinek ágrajzait: