Magyar WDF 2017.

A hétvégén 2017. november 3. és 5. között, péntektől vasárnapig rendezte a Magyar Darts Szövetség a XIX. Hungarian Darts Open Weekend-et Budapesten a Hotel Hungária City Centerben.

Péntek este a Warm Up versenyekkel vette kezdetét férfi és női versenyszámban a küzdelem. Az uraknál 73, a hölgyeknél 11 induló volt. Az erősebbik nemnél végül Oliver Ferenc lett az első, aki Deta Hedmant verte, a két harmadik Umit Uygunsozlu és Juraj Vindis lett.

A gyengébbik nemnél Karolina Podgorska végzett az élen, Csombok Krisztina lett a második, Ölei Annamária és Németh Éva lettek a bronzérmesek.

Szombaton aztán már komoly küzdelmeknek lehettünk tanúi a Hungarian Darts Openen. A férfiaknál 186-an indultak, tőlünk Raszler József, Rucska József és Tóth József. A hölgyeknél 39 nevező volt, a Győri DC-ből Ihász Veronika nevezett. Az ifjúsági fiú mezőnyben 54-en, Vassgyúróink közül Hideg Soma, Kelemen Dániel és Keresztény Dániel. A lányoknál 6-an adták le nevezésüket.

A férfiaknál a végső győzelmet a holland Jeffrey Sparidaans szezte meg, a döntőben Kovács Patrikot múlta felül egy nagyon magas színvonalú csatában. A két harmadik Oliver Ferenc és Végső János lettek. Tőlünk a legjobb eredményt Rucska József érte el, aki a tábladöntőben a regnáló magyar bajnokot Székely „Penge” Pált verte, majd a torna későbbi győztesével szemben maradt alul 5-3-ra, ezzel 9. helyen végzett. Jól sikerült a torna Tóth Józsinak is ő Felix Losan, a torna 12. kiemeltjével szemben szerzett egy komoly skalpot, sajnos a tábladöntőt már nem sikerült behúznia, de így is 17. lett. Raszi sajnos már a harmadik körben megkapta a 6. kiemelt, Francis Carraghert, és a 33. pozícióban fejezte be a tornát.

A nőknél Deta Hedman ellentmondást nem tűrően nyerte meg a döntőt Jitka Cisarová ellen, Alieen de Graafnak és Karolina Podgorskának be kellett érnie a dobogó harmadik fokával. Veronika első mérkőzését magabiztosan hozta, de aztán elfogyott az energia. A végül ezüstérmes cseh hölgy ellen a 9. helyen fejeződött be a nap.

A fiúknál Julian Peuler szerezte meg az aranyat. Hideg Soma hozta az első mérkőzését, majd Marco Jungwirth ellen is csípett egy leget, 17. lett. Kelmen Dani és Keresztény Dani erőnyerők voltak az első körben, a másodikban Szűcs Levente és Szalai Zalán ellen maradtak alul, ők is 17.-ek lettek.

A lányoknál Anna Votavova vihette haza a trófeát.

Vasárnap a Hungarian Darts Masters torna vette kezdetét az előző napinál egy kicsivel alacsonyabb létszámokkal. Tőlünk az előző napi kontingens utazott fel Budapestre.

A férfiak versenyét Oliver Ferenc nyerte Denis Watt ellen, Jeffrey Sparidaans és Benjamin Pratnemer lettek a bronzérmesek. Tőlünk a legjobb eredményt Rucska Józsi érte el, 9. lett. Raszi egy mérkőzést nyert, de sajnos a következőn kifogta az előző nap nyertesét. Totti elmondása szerint nagyon jól játszott, de még ez is kevésnek bizonyult az aktuális ellenfél ellen.

A női mezőnyben Veronika egészen az elődöntőig menetelt, ahol Alieen de Graaffal találkozott. Jól indult a mérkőzés a mi szempontunkból, de aztán beindult a holland henger és onnan már sajnos nem volt visszaút, bronzérem lett a vége. A másik bronz Karolina Podgorskáé lett. A döntőbe Veronika ellenfele mellé Deta Hedman érkezett, aki nem tudta megállítani a további hengerelést, be kell érnie az ezüsttel.

Ezután következett a nap, számunkra legnagyobb sikere: Kelemen Dani bejutott a fiú döntőbe, ahol sajnos nem sikerült nyernie, pedig a mérkőzés több pontján is neki állt a zászló, de egyelőre még nem tudott élni a lehetőségekkel. Az előző naphoz hasonlóan az osztrák Julian Peuler szerezte meg a végső győzelmet. Keresztény Daninak és Hideg Somának nem sikerült ilyen jól a nap, de biztos vagyok benne, hogy ők is sok tapasztalattal és élménnyel térhettek haza a két napos küzdelem után.

A lányok versenyét Czipó Vivien magabiztosan nyerte.