Prágai WDF 2017.

A hétvégén 2017. november 17-től 19-ig rendezték Prágában a Pyramida Hotelben a 23. Czech Opent. A helyszín közelsége miatt sok magyar indulóra lehetett számítani, és reménykedhettünk sikerekben is. Tőlünk Ihász Veronika, Rucska József, Horváth Gergő és Kelemen Dániel vett részt a versenyen.

Pénteken a bemelegítő- és az ifjúsági versenyszámokkal indult az etap.

A női warm-up-on 72 induló volt, mi nem voltunk érdekeltek a versenyszámban. A legjobb magyar versenyző Csombok Krisztina lett 5. helyezésével. A végső győzelmet a svéd Helene Sundelin szerzte meg.

Az urak warm-upján 480-an indultak, tőlünk senki, a legjobb magyar versenyző Pósfai Miklós lett, aki az 5. helyen végzett, a dobogó legfelső fokára a lengyel Krysztof Ratajski állhatott fel.

A lányok versenyében 14 induló volt, mi nem voltunk érdekeltek, a legjobb magyar versenyző és egyben a torna győztese, zsinórban negyedszer Czipó Vivien lett.

A fiúknál 54 induló volt, tőlünk Horváth Gergő és Kelemen Dániel indultak a versenyben. Gergőnek sajnos nem volt szerencséje, már az első körben egy nagyon erős holland ellenfelet kapott, akit nem tudott megoldani. Dani a kiváló 5. helyen végzett, csak egy dán srácnak sikerült megállítania szoros mérkőzésen. A mérkőzést követően a dán válogatott kísérői is elismerő szavakkal nyilatkoztak vassgyúrónkról. A legjobb magyar és egyben a torna győztese Lakatos Gergő lett.

Szombaton a főversenyekkel folytatták a hölgyek és az urak.

A női versenybe 270-en neveztek, tőlünk Ihász Veronika. Vera az első körben búcsúztatta a női warm-upot megnyerő svéd hölgyet, a tábladöntőben pedig a világelső Deta Hedmant. A következő körben az angol Paula Jacklinnak minden eszközt be kellett vetnie, hogy sikert érjen el, és sajnos sikerült is neki, így Verának be kellett érnie az 5. hellyel, és a legjobb magyar női versenyző címével. A Czech Open 2017. női bajnoka az ausztrál Corrie Hammond lett.

A férfiaknál 805 induló volt, köztünk közel 100 magyar, tőlünk Rucska József. Józsi egészen a tábladöntőig jutott, ott azonban Jamie Hughes az idei British Classic nyertese, aki pár nappal korábban még a Grand Slam of Darts legjobb 32-es mezőnyében vitézkedett, várt rá. A két négykörös és a két ötkörös elég volt neki a továbbjutáshoz, Józsi csak egy leggel tudott válaszolni, ami 33. helyet ért. A legjobb magyarok 17. helyezéssel Balogh Béla és Vereczkey Lajos lettek, előbbi a végső győztes és korábbi világbajnok angol Scott Mitchel, az utóbbi a skót válogatott csapatkapitánya Ross Montgomery ellen maradt alul.

Vasárnap a párosakkal fejezték be a hosszú dartshétvégét.

A női párosok küzdelmeiben 57 duó mérte össze erejét. Veronika a friss jegyességét ünneplő Ölei Annamáriával indult csatába. Az első körben angol ellenfelet búcsúztattak, a másodikban német párossal szemben maradtak alul, 17.-ek lettek. A legjobb magyar párost Kiss Viktória és Czipó Vivien alkotta, ők az elődöntőben a Veráékat is búcsúztató német párostól kaptak ki és bronzérmet szereztek. A Deta Hedman, Anastasia Dobromyslova alkotta kettős a döntőben is megállíthatatlannak bizonyult.

A férfi párost 294 kettős kezdte meg. Rucska József és Horváth Gergő erőnyerőként kezdett, majd a második körben török ellenfelek ellen maradt alul 4-3-ra. A legjobb magyarok Kovács Patrik és Mester Zoltán lettek, akik szintén 4-3 arányban veszítettek a nem gyenge Darryl Fitton, Tony O’Shea alkotta angol duóval szemben. A végső győzelmet egy angol alakulat szerezte meg: Conan Whitehead és Tommy Wilson.