Szlovák WDF 2018.

2018. február 23-tól 25-ig rendezték a Darts Slovak Opent Szlovákiában, Somorján. A helyszín közelsége miatt sok magyar indulóra lehetett számítani és klubunkból is ellátogattak néhányan a versenyre.

Pénteken a bemelegítő versenyt rendezték, ahol a legjobb eredményt szombathelyi barátunk Kiss Roland érte el, aki megnyerte a tábláját.

Szombaton az egyéni küzdelmekkel folytatták. A hölgyeknél Ihász Veronika bronzérmet szerzett, miután az elődöntőben alulmaradt Danielle Ashtonnal szemben. A dobogó legfelső fokára Fallon Sherrock állhatott fel.

Az ifjúsági fiúk mezőnyében Kelemen Peti győzelemmel kezdett, aztán szembekerült Lakatos Gergellyel, de még ellene is sikerült egy leget csípnie. Kelemen Dani a tábladöntőig jutott, ahol osztrák ellenféllel szemben maradt alul, akit viszont Katona Bence, a végső győztes vert a döntőben.

A férfiak egyéni küzdelmeiben Rucska Józsi magabiztosan nyerte a tábláját, a legjobb 32-ben azonban Mark McGeeney megállította. Áprily Zsoltinak, Füredi Balázsnak, Mészáros Ferencnek nem sikerült jól a kezdés, Kelemen Dani viszont megnyerte az első mérkőzését. A legjobb magyar Mészáros Zsolt lett, ő a 9. helyen végzett, a végső győzelmet Scott Waites szerzte meg.

Vasárnap rendezték a páros küzdelmeket. Az uraknál a Mészáros Ferenc, Áprily Zsolt összetételű győri páros a tábladöntőig jutott, a legjobb magyar a Czipó Vivien, Balló Sándor páros lett, ők az 5. helyen végeztek, a végső győzelmet Daniel Day és Wayne Warren szerezték meg. A gyengébbik nem mezőnyében a Deta Hedman és Katarina Nagyova alkotta nemzetközi páros diadalmaskodott.