Diákolimpia 2018.

Az idei tanévben a legfontosabb változás az volt, hogy az iskoláskorúak versenye visszakerült a Magyar Diáksport Szövetség égisze alá. A résztvevők számáról nincs pontos információnk, mint ahogy a végeredmények sem kerültek még hivatalosan közlésre, így azokat később tudjuk pontosítani.

Ami biztos….

Hideg Soma, a tavalyi sikerét megismételve ezüstérmet szerzett az V-VI. korcsoportos fiúk versenyében!!! Eredményének értékét növeli, hogy tavaly ugyanígy a döntőig menetelt és szerzett ezüstérmet! Márpedig ebben az erős mezőnyben ritkaság számba megy, hogy valaki két évben egymás után is döntőzni tudjon. Mindemellett az utánpótlás mezőny élvonalához tartozó ellenfelekkel kellett mérkőznie, többek között Horváth Gergővel, akivel már a második főági fordulóban összemérték erejüket. Ebből Soma jött ki most győztesen és nyert 2:1-re. Soma a főági döntőben és a nagydöntőben is a végső győztes Lakatos Gergőtől (Smile DC) kapott ki, akinek ezúton is gratulálunk végső győzelméhez.

Kelemen Dani (V-VI. kcs.) és Kelemen Peti (III-IV. kcs.) nagy csaták után érték el a 7. helyet. Dani a főágon a 4 közé jutásért szenvedett 2:1 arányú vereséget, míg Peti a főági második meccsén elszenvedett vereség után 5 győzelmet hozott zsinórban a vigaszágon.

Keresztény Dani szintén a főági nyolc között búcsúzott és zárt a 11. helyen.

Varga Bencének, Varga Tominak és Horváth Gergőnek ezen a versenyen nem sikerült a legjobbak közé verekednie magát, de máris jön a következő lehetőség. A hosszú hétvégén – pénteken – ismét Székesfehérváron találkozik az utánpótlás mezőny apraja-nagyja, hogy tovább gyarapítsa mérkőzésrutinját és bajnoki pontjait!

Gratulálunk a srácoknak és minden győztesnek! Hajrá Győri DC!