Steel NB 2018. II. forduló, Székesfehérvár

2018. március 17-én, szombaton, Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában rendezték a Steel Nemzeti Bajnokság 2018. évadjának II. fordulóját 226 férfi és 18 női nevezővel. Klubunkból kilenc versenyző indult a férfiak versenyében: Ihász Veronika, Áprily Zsolt, Darányi Zoltán, Polgár Tibor, Raszler József, Rucska József, Tóth József, Mészáros Ferenc és Horváth Gergő, a hölgyeknél Kovács Csilla.

A hölgyek versenye sajnos ismét alacsony létszámmal indult, ami a jelentősen megugrott összlétszám miatt különösen szomorú. Véleményem szerint egy 35-40 női versenyzőből álló nemzeti bajnokság tudná ellátni a feladatát, azaz ütőképes válogatottat nevelni. A végeredmény az előző fordulót másolta, így az összetett állásása sem változott. Németh Éva, a BEAC SE kiválósága diadalmaskodott a döntőben Erdei Nóra (Prince of Darts DSE) ellen, Kovács Csilla és Ölei Annamária (Békéscsabai DSE) osztoztak a dobogó harmadik fokán.

Klubunkból az urak versenyében a legjobb teljesítményt Rucska József és Darányi Zoltán érték el, ők az 5. helyen végeztek. Raszler József 9. lett, Ihász Veronika 17. Ki kell emelnem Horváth Gergő ifjúsági játékosunk remek produkcióját, amivel ebben a bitangerős mezőnyben szintén a 17. helyig küzdötte magát, ezzel bebizonyította, az egyébként nem túl erős napot kifogó Tóth József ifjúsági csapatvezetőnek, hogy nem hiába szavazott bizalmat az ifjú titánnak. Áprily Zsolt a Szombathelyi DCSE kiválósága, Kozmor József ellen tudott győzni az első körben, de sajnos utána nem sikerült folytatnia a menetelést. A kialvatlan Polgár Tibornak, az egészségügyi problémákkal küzdő Tóth Józsefnek és Mészinek sem ez volt élete versenye, de nekik legalább innen már csak felfelé vezet az út. A nap nyertese Petrács Gábor Erik, a Partiscum DC játékosa lett, a döntőben nagyon simán verte Nagy Csabát (Soul DC). Az összetett ranglistát két forduló után Takács Gábor (Prince of Darts DSE) vezeti, a legjobb győri Rucska József, aki jelenleg 5.