Bull’s German Open & Masters 2018.

2018. április 14-15-én a németországi Kalkarban rendezték a 30. WDF Bull’s German Open hétvégét. Szombaton a Bull’s German Open, vasárnap Bull’s German Masters verseny került lebonyolításra.

A Magyar Darts Szövetség egy válogatott előkészítő alakulattal vágott neki a versenynek, amelyet Ziegenhám Medárd steel szövetségi kapitány és Molnár Lászó elnökségi tag vezetett. A hölgyek között indultak Czipó Vivien, Csombok Krisztina, Ihász Veronika és Németh Éva. Fekete Nóra sajnos egy megfázás miatt nem tudott részt venni a túrán. Az uraknál Székely Pál, Végső János, Takács Gábor, Lakatos Gergely, Kovács Patrik és Rucska József voltak az utazó keret tagjai.

Veronika és Józsi elmondása szerint az utazás, a helyszín, a szállás és az ellátás is tökéletes volt, sőt Józsi legnagyobb örömére levezetésként még biliárdozni is tudott. A pénteki nap utazással telt, szombat reggel Veronika az észak-németországi ködbe burkolódzó hotelről a lenti képet küldte.

Szombaton aztán elkezdődtek a küzdelmek, ahol Józsi és Veronika is jól kezdett, sajnos Józsi ellenfele még jobban, így ő Végső Janival egy nem hivatalos páros verseny 5. helyével vigasztalódhatott, ahol Chad Dawsonék ellen maradtak alul. Veronika azonban egészen az elődöntőig menetelt, eközben megverte a tízszeres világbajnok Trina Gullivert 4-0-ra, három száznyolcvanat is dobva (ebből kettőt egy legen belül, sajnos a 9 nyilas elmaradt), egy szoros meccsen Fallon Sherrockot, végül sajnos Deta Hedman megállította. Végeredmények:

Bull’s German Open 2018

Női
1. Aileen De Graaf
2. Deta Hedman
3. Marjolien Nojiens
3. Ihász Veronika

Férfi
1. Scott Mitchell
2. Derk Telnekes
3. Mark Mc Geeny
3. Chris Landman

Utánpótlás lány
1. Katie Sheldon
2. Christina Schuler
3. Lerena Rietbergen
3. Layla Brussel

Utánpótlás fiú
1. Danny Degraf
2. Jurien van der Velde
3. Pim Van Bijnen
3. Keanu Van Velzen

Óriási elismerés azoknak a parasportolóknak, akik a táblák elé léptek, és legalább ugyanekkora megbecsülést érdemelnek azok a segítők, akik biztosították a lehetőséget a fogyatékkal élőknek, hogy ők is versenyezhessenek.

Paradarts
1. Cliff Ruiter
2. Jackie Goethels
3. Arie Van der Rasel
3. Jack Spaandemann

Vasárnap a Bull’s German Masters verseny vette kezdetét, ahol sajnos sem Józsinak sem Veronikának nem úgy jött ki a lépés, ahogy remélték. A gyors búcsú után belevetették magukat a szurkolásba. Szerencsére volt kiért: Czipó Vivien egészen a döntőig verekedte magát, ahol csak a 100%-os hétvégét teljestő Aileen de Graaf tudott megálljt parancsolni az ifjú tehetségnek. Zárójelben megjegyzem, hogy Végső Jani közben megnyerte a nem hivatalos lucky looser versenyt. Végeredmények:

Bull’s German Masters 2018

Női
1. Aileen de Graaf
2. Czipó Vivien
3. Sharon Prins
3. Paula Jacklin

17. Csombok Krisztina

Férfi
1. Scott Baker
2. Michi Unterbuchner
3. Wesley Harms
3. Darius Labanauskas

Gratulálunk a lányoknak: az eddigi legnagyobb felnőtt sikerét elérő Czipó Viviennek és klubunk büszkeségének Ihász Veronikának! Reméljük a többieknek sikerült sok tapasztalatot összeszedni a szeptemberi Európabajnokságra és köszönetünket fejezzük ki a kísérőknek és a Szövetségnek, hogy biztosították a lehetőséget! Ez a hétvége is egy apró lépés, hogy szeretett sportágunkat itthon és nemzetközileg is elismertessük, talán nem is annyira apró…

(Képek: Bilder und Ergebnisse von DDV Events facebook és Ihász Veronika)