Címvédés Bécsben

A hétvégén, 2019. június 21-től 23-ig rendezték Bécsben az Austrian Open Vienna 2019. WDF versenyt, amin klubunk is képviseltette magát.

Szombaton a férfi és női egyéni, valamint az ifjúsági versenyt rendezték. Az uraknál Dömény Dávid, Rucska József, Novák László és Tóth József képviselt bennünket. A legjobb helyezést Rucska Józsi érte el, ő ötödik helyen végzett. Csak a torna végső győztese a belga Sven Verdonck tudta legyőzni. A legjobb magyar a bronzérmet szerző Böröcz Áron lett.

A hölgyeknél Ihász Veronika címvédőként szállt ringbe, de sajnos most a negyeddöntőben Jana Kanovska megállította. Ötödik helyezésével így is a legjobb magyar hölgyversenyző lett, holtversenyben Csombok Krisztinával és Czipó Viviennel. A végső győzelmet a finn Kaisu Rekinen szerezte meg.

Az ifjúsági különítményünket Horváth Gergő, Kelemen Dániel és Kelemen Péter alkották. A szombati nap legjobban Petinek sikerült, aki dobogó harmadik fokára állhatott fel. A legjobb magyar az ezüstérmes Nagy Barnabás lett. A végső győzelmet a Petit is búcsúztató Paul Freysinger szerezte meg.

Vasárnap a párosok küzdelmeivel folytatódott a verseny. A férfiaknál nem voltunk érdekeltek. Az aranyérmes, és egyben a legeredményesebb magyart is tartalmazó duó a Kovács Patrik, Michael Unterbuchner páros lett.

A hétvége számunkra legnagyobb sikere azonban Ihász Veronika és Ölei Annamária (Békéscsabai DSC) címvédése volt, ők a női párosok küzdelmeiben állhattak fel 2018. után 2019-ben is a dobogó legmagasabb fokára.

Gratulálunk a csajoknak és köszönjük minden győri résztvevőnek, hogy ilyen szépen helytálltatok és tovább öregbítettétek klubunk hírnevét! Hajrá Győri DC!

Köszönjük Győr városának, valamint az adó 1%-ot felajánlóknak, hogy támogatták részvételünket a tornán, valamint a Wiener Darts Verband-nak (WDV) a képeket és a szervezést!