Steel UP 2020. I. forduló

A hétvégén lezajlott a Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság 2020. évadjának I. fordulója. A következőkben a Vassgyúrók csapatát elkísérő Varga László beszámolóját olvashatjátok.

Sziasztok!

Szeretnék egy rövid kis összefoglalót hozzáfűzni a 2020 év első utánpótlás fordulójához.

Mindhárom versenyzőnknek köszönöm  a részvételt, és külön örülök, hogy Szoták Balázs a betegsége ellenére mégis el tudott jönni a versenyre, majd remek versenyzéssel a gyermek kategóriában meg tudta szerezni a győzelmet. A 12 fős mezőnyben főág –vigaszágas rendszerben 5 győzelemmel, veretlenül sikerült elhoznia az első helyért járó aranyérmet.

Ternyák Timon élete első megmérettetésén a serdülő korcsoportban szintén főág- vigaszágas rendszerben két vereséggel kiesett a 25 fős mezőnyből. Az első meccsen még kicsit megilletődötten dobott, de a második meccsen már leget is tudott nyerni, így remélem a folytatásban megjönnek majd a meccsgyőzelmek is.

Kelemen Péter révén az ifi fiú korcsoportban voltunk még érintettek. 41 benevezett versenyző közül Petinek sikerült az 9. helyezést elérnie. Az 5 fős csoportból Peti 3 győzelemmel és 1 vereséggel a második helyen jutott ki a 32-es főtáblára. Itt első ellenfele Turóczky Péter volt, akit 4-3 arányban sikerült legyőznie. A következő ellenfél Papp Rajmund volt, akitől Peti 4-0 arányban kapott ki. Bár az eredmény alapján egyértelműnek látszott Rajmund fölénye, de a játék képe nem ezt mutatta, fej-fej mellett haladtak szinte minden legben, csak a végjáték jobban jött ki Rajmundnak.

Ezután következett a páros verseny ahol Kelemen Péter Budavári Zsomborral indult. 22 páros nevezett, Petiéknek sikerült megszerezni az 5. helyet úgy, hogy a végül első helyet elérő párostól kaptak ki.

Gratulálok mindenkinek és további sok sikert! Hajrá Győri DC UP!