VIII. Vass Péter Emlékverseny és Győri DC 30. születésnap

2023. december 2-án, szombaton rendeztük a VIII. Vass Péter Emlékversenyt és ennek keretében tartottuk meg a Győri Darts Club Sportegyesület fennállásának 30. jubileumi ünnepségét.

Az Emléktorna megnyitóval kezdődött, pontosan kiírásnak megfelelően, utána pedig a Dreher Magyar Darts Liga 2023. évadának házibajnokságának díjait adtuk át.

Az abszolút I. helyet és az ezzel járó Vass Péter Emlékkupát, a Lakeside Világbajnokságon igazoltan távol lévő, Rucska József szerezte meg, szintén emiatt nem szerepel a képen a legjobb női versenyző Ihász Veronika sem. Második lett Dömény Dávid (jobbra), harmadik és egyben legjobb utánpótlás versenyző Szoták Balázs (középen), a legkiválóbb nem igazolt versenyző Bubernik Tamás (balra) lett.

A folytatás azonban minden Győri DC-től megszokott versenytől eltérően folytatódott tovább. A sorsolás irányított volt, külön csoportokba kerültek az ifjúságiak, az amatőr és igazoltak. Sőt a csoportkört még meg is szakítottuk, hogy megnézzük Ihász Veronika világbajnoki mérkőzését.

A csoportkört követően megtartottuk a 30. születésnapi partit, ami Áprily Zsolt-féle kiváló szarvaspörkölt elfogyasztásából, tortázásból és 37 darab névre szóló nyíltartó tok kiosztásából állt.

Az ajándékokat nem tudtuk volna elkészíttetni támogatói segítség nélkül, ezúton is szeretnénk megköszönni a Sétahajózás-Győrnek (https://www.setahajozas-gyor.hu/) és Greguss Andrásnak személyesen is a segítséget. Reméljük, hogy ez az első lépése egy hosszú és eredményes együttműködésnek a Győri DC és a Sétahajózás-Győr között! A megbeszélések és a közösen gondolkodás már elindult, András velünk együtt szurkolta végig Veronika mérkőzését a klubban.

A kooperációról folyamatosan fogunk benneteket tájékoztatni. Biztos vagyok benne, hogy nagyban hozzájárul majd a klub fejlődésével, hogy ilyen tapasztalt győri vállalkozókkal tudunk majd együttműködni, közös célokat kitűzni és megvalósítani.

A hosszúra sikerült szünet után egyenes kieséssel folytattuk a küzdelmeket és későn este jutottunk el a döntő mérkőzésekig.

A torna végső győztese Bubernik Tamás (középen) lett, aki az utolsó kiszállóval egyszerre két Vass Péter Emlékkupát gyűjtött be, egyet az abszolút első helyezésért, a másodikat pedig legjobb nem igazolt versenyzőként. Az ezüstérmes Horváth Gergő (jobbról a második) lett. A két bronzot Mészáros Ferenc (balról a második) és Dömény Dávid (jobbra) szerezte meg. Az utánpótlás játékosok között Szoták Balázs (balra) lett az első, aki – mivel három ifjúsági játékos a verseny azonos körében esett ki – egy különleges háromfős, két nyertig tartó mérkőzésen múlta felül Bancsó Beliánt és Szabó Dániel Rolandot (Foczman Petinek köszönjük az írást). A végső ranglista elérhető >>ITT<< .

A korábban már említett nyíltartó tokokból az ünnepi alkalomra 40 darabot készíttettünk, amelyből 37-et névre szólóan osztottunk ki, három darabot pedig a verseny végén sorsoltunk ki. A sorsolás győztesei Horváth László, Bódis Ákos és Muhovits Róbert voltak.

Köszönjük, hogy itt voltatok velünk az év utolsó versenyén és mindenkit sok szeretettel várunk jövőre is!