2023. vissza- és 2024. előretekintés

Mielőtt még én is beletemetkeznék az ünnepi hangulatba, szeretném röviden összefoglalni a gondolataimat az elmúlt évről és egy kicsit előrepillantani a következő esztendőre.

Visszatekintés 2023-ra

Kezdjük a 2023-as évvel, ami igazából még 2022. végén egy nagy döntéssel indult: A klubhelyiséget a korábbi formában már nem tudtuk igénybe venni, ezért úgy határoztunk, kibéreljük a kistermet és megpróbáljuk az önállóság érdekében vállalni a nagyobb bérleti díjat. Meg kellett húzni a nadrágszíjat, és több fájdalmas változtatást bevezetni. Úgy érzem, a nehézségek, a felelősségvállalás még inkább egységbe kovácsolta a közösséget.

A 30 éves jubileumi szezon alkalmából nagyobb sportszakmai siker csapat-szinten nem lehetett, mint a Steel Nemzeti Csapatbajnokság I. osztályú bajnoki címe (17 év után). Ihász Veronikának köszönhetően pedig újabb világbajnoki mérkőzés győzelemnek örülhettünk 2023. december 2-án. Örök élmény marad, amikor a VIII. Vass Péter Emlékversenyen együtt örülhettünk annak a dupla 16-nak. A részletes eredménylista az évről, Tóth József elnök úr, a klub szakmai vezetőjének összefoglalásában elérhető itt: Tóth József – Győri DC versenyeredmények 2023. .

A sportággal most ismerkedőknek szóló Pártolói Darts Party versenysorozatunk, húsz alapszakasz fordulóval és a Nagydöntővel több mint száz versenyzőt vonzott hozzánk. Közülük a legjobbak a kilenc győri Dreher Magyar Darts Liga fordulón fejleszthették tovább tudásukat. Mindkét versenysorozat minden fordulójának döntője megtekinthető a YouTube csatornánkon: https://www.youtube.com/@gyoridc . A VIII. Vass Péter Emlékversenyen pedig világbajnoki meccsnézéssel, klub-születésnapi zsúrral és sok-sok kiosztott trófeával zártuk az évet. Külön örömünkre szolgál, hogy Szoták Balázs a PDP-ből indulva, ligákon erősödve, 2023-ban a ligadöntőn bronzérmet szerezve, céltudatos munkával, az utánpótlás mezőnyből lassan megérkezik oda, hogy a felnőtt mezőnyben is komolyan számolni kell vele. Bubernik Tamás pedig a PDP alapszakasz második (pontazonossággal) helyén végezve, a Nagydöntő bronzérmével a zsebében, a liga házibajnokság legjobb nem igazolt játékosaként, az emlékversenyt megnyerve, 2024-től a Győri DC igazolt játékosaként folytatja pályafutását.

Újabb tagokkal és támogatókkal bővült a klub, akikkel együttműködve dolgozhatunk tovább az alapszabályába foglalt célok megvalósításán, és remélhetőleg, a jövő évben még nagyobb lépéseket tehetünk azon az úton, amire 30 évvel ezelőtt az egyesületünk rálépett.

Előretekintés 2024-re

A jövő év szakmai céljainak meghatározása 2024-ben is elsősorban a klub szakmai vezetőjére Tóth Józsefre, és január 1-től az utánpótlás ügyekben Szoták Bálintra hárul. Az biztos, hogy magasra helyezték a lécet. A táncrend sűrű lesz, részben a saját szórakoztatásomra (meg hogy átlássam) összeállítottam az igazolt és utánpótlás játékosokat érintő MDSZ versenynaptárt, itt megtekinthetitek: MDSZ versenynaptár 2024. .

Aki úgy érzi, hogy 2024-től vág bele a sportágba, illetve aki úgy érzi, tovább szeretne erősödni, mert még nem érzi magát kellően felkészültnek a nemzeti bajnokságra, annak mindenképpen ajánlom figyelmébe korábbi írásomat: Darts versenyző leszek – A 2019-es év margójára , most újra átolvasva, így lassan öt év távlatából, még mindig egyetértek vele. Szeretném kiegészíteni nektek a jövő évi menetrenddel, íme: Győri DC versenynaptár 2024. . Jövőre is 31 verseny (megjegyzem, az 1,67-es átlag, azaz verseny gyakrabban, mint kéthetente), kicsit másképp, mint tavaly.

A PDP oldal a korábban megszokottaknak megfelelően megnyílt: http://gyoridc.hu/pdp-2024/ . Itt találjátok a versenykiírást és az időpontokat, és majd ide kerülnek az eredmények is.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Nektek! (Nézzétek a VB-t!)

Sok szeretettel várunk benneteket jövőre is!

Polgár Tibor
titkár