Steel UP és U23 Nemzeti Bajnokság 2024. – I. forduló

Megkezdődött az ifjúsági korosztály számára a versenyévad a budapesti Smile DC klubhelyiségében.

A tavalyi évhez képest bővült a győriek létszáma, serdülő kategóriában Bancsó Belián, illetve U23-ban Bubernik Tamás is a Győri DC mezében lépett már a tábla elé.

Belián első Nemzeti Bajnokságban játszott versenyén hosszú csoportmeccseken gyűjthetett tapasztalatokat. A továbbjutás most nem jött össze, de győzelmet sikerült begyűjtenie, ami kiváló motiváció lehet a későbbiekben.

Az ifi korosztályban Szabó Dániel Roland csoportjából továbbjutott, majd a főtáblán a hazai pályán játszó Balogh Dávid búcsúztatta kiváló mérkőzésen.

Az U23-as korosztályban Horváth Bence egy nagyon erős csoportba került, neki sajnos nem sikerült a csoportból való továbbjutás.

Horváth Gergő egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol korábbi klubtársa Kelemen Péter jelentette a végállomást a mai nap. Aki végül meg is nyerte a fordulót.

Tamást pedig a döntő másik résztvevője ejtette ki, a szombathelyiek játékosa, Ágoston Károly. A hosszú nap végén párosban visszafogottabb eredmények születtek, azonban abszolút dicséretet érdemelnek a fiúk.

A következő forduló egy hónap múlva lesz, addig még számos nemzetközi, WDF megmérettetés is vár az ifjúságiak számára.

A február az utánpótlás számára sok versenyt tartogat. Szoták Balázs a Dutch Openen fog szerepelni Hollandiában. Egy héttel később pedig a Hungaricum Lakitelek Open-en gyűjthetnek a világranglistára pontokat játékosaink.

Ez követően győri Magyar Darts Liga forduló, majd a Nemzeti Bajnokság 2. fordulója is már bekerült a naptárba. Egy héttel később pedig WDF Slovak Open.