Kirchheim Open és Classic 2016.

2016. január 30-án, szombaton rendezték a németországi Kirchheimben található Hotel Seeblickben a Kirchheim Opent, majd egy nappal később a Kirchheim Classicot. A két verseny WDF pontszerző és német bajnoki forduló is volt egyben. Klubunk helyszínre utazó kétfős különítményéhez Ihász Veronikához és Rucska Józsefhez nem kisebb név csatlakozott, mint Bezzeg Nándor, így egy meglehetősen ütőképes csapat képviselte hazánkat a mezőnyben.

jozsi_vera

Az első napra 44 női- és 222 férfinevezés érkezett, ami a szokatlan vigaszágas rendszerű lebonyolítási rendszernek köszönhetően egy nagyon hosszú napot ígért a résztvevőknek. Már a délelőtt folyamán böngésztem az internetet információk után kutatva és egyszer csak rábukkantam a német szövetség oldalán egy hevenyészett táblázatra, amiben legjobb 8 és 12 hölgy valamint 32 és 48 férfi névsora volt olvasható. Legnagyobb örömömre mindenki benne volt, aki számít. Veronika Steffi Lück, Józsi Andy Kröckel, Nándi Kai Gotthardt ellen. Alig kellett 1-2 órán keresztül frissítgetni az oldalt és máris újabb információk láttak napvilágot: Veronika elődöntőzik Steffi Zwitkowitsch-csal, Nándi nyolcaddöntőzik Holger Hentruppal, Józsi pedig 25. lett. Még néhány újratöltés és Veronika a döntőben Irina Armstrong ellen, Nándi negyeddöntőzik Sebastian Fey-jel. Közben megjelent egy YouTube link is az oldalon, ahol már élőben lehetett követni az eseményeket. Nándi elődöntőbeli ellenfelét már láttam PDC European Tour közvetítésben (selejtezőből feljutva, ahol nem gyenge a mezőny) Raymond van Barneveld és James Wilson ellen is, úgyhogy nem ígérkezett könnyű ellenfélnek Martin Schindler. Nem is volt az, de Nándi megoldotta. A döntőben Veronika (70,10) sajnos elég gyorsan hátrányba került, ahonnan még visszakapaszkodott, de végül Irina (76,48) erősebbnek bizonyult nála. A 70 feletti átlag nagyon szép teljesítmény, de sajnos most nem volt elég, így egy szépen csillogó ezüsttel lettünk gazdagabbak. A férfi döntő termése is egy második hely lett: Daniel Zygla (88,66) erősebbnek bizonyult Nándinál (80,95).

nandy_zygla_vera

Kép forrás: deutscherdartverband.de

A második napra 39 női- és 191 férfiversenyző érkezését várták, sajnos egy tragikus autóbaleset következtében két német sporttársunk nem érkezett meg a helyszínre. Az információáradat vasárnap a 64-es férfitáblánál indult, ahol örömmel láttam, hogy Józsi győzött Sebastian Nestler ellen. Nándi azonban sajnos kikapott Emanuel Volgemanttól. Veronika Bärbel Holstot verte szoros mérkőzésen a negyeddöntőben. Rövidesen Józsi az egyenes ágon folytatta a menetelést Frank van Ruiten, Nándi pedig megkezdte a visszakapaszkodást Roland Hol ellen. Steffi Zwitkowitschnak az előző napi vereséget követően sikerült revansot venni Veronikán, aminek roppantul nem örültünk, de a popszakma már csak ilyen, a tegnapi ezüsthöz ma egy bronzot sikerült hozzácsapni. Nándi a 17. helyen búcsúzott Dragutin Horvath ellen, Józsi azonban túljutott Jürgen Starkon a 16 között. Sajnos a negyeddöntőben Nico Schlundnak sikerült feltartóztatni az utolsó még talpon lévő magyart, de így is óriási teljesítmény az elért 5. hely.

A hétvége krónikájához az is hozzátartozik, hogy Irina Armstrongnak és Daniel Zyglanak is sikerült mindkét napot megnyernie, az utóbbi a második nap döntőjében 96,02-es átlagot dobott Dragutin Horvath (90,46) ellen. Gondolom, mindketten napi szinten követik a Győri DC honlapját 🙂 ezért nem feledkezhetek meg róla, hogy innen is gratuláljak mindkettőjüknek.

A hétvége termése Veronikának egy 2. és egy 3., Józsinak egy 25. és egy 5., Nándinak egy 2. és egy 17. helyezés. Minden elismerésem a hölgynek és az uraknak. Jó utat hazafelé!