Steel CSB 2017. Döntő, Kunszentmiklós

A hétvégén 2017. december 2-án, szombaton rendezték a Steel Csapatbajnokság 2017. évadának Döntőjét a Kunszentmiklóson a Miklóssy János Sportközpontban. Az első és a másodosztály küzdelmeiben egyaránt érdekeltek voltunk.

Az első osztályú csapat tagjai voltak: Rucska József csapatkapitány, Ihász Veronika, Darányi Zoltán, Mészáros Ferenc, Raszler József és Tóth József.

Az elődöntőbe jutásért rögtön a Pestújhely csapata ellen kezdtünk, akik a legjobb keretükkel és a soft csapatbajnokság döntőjét követően kellően felpaprikázva álltak a táblák elé. Sajnos, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy softon. A mérkőzés első etapját gyorsan rövidre zárták: 9-1 lett, nem nekünk. A másodikban már nagyobb ellenállást tudtunk kifejteni, de még ez is kevés volt az üdvösséghez: 9-5 oda. A döntő sajátos lebonyolítási módjának köszönhetően az I. osztályú csapatunk innentől kezdve már csak szemlélője volt a helyezések alakulásának, ami összetettben a 7. pozíciót eredményezte. Hogy egy kiváló hazai darts játékost idézzek: „Olyan nincs, hogy veszítünk. Vagy nyerünk, vagy tanulunk.”. Szombaton sokat tanultunk, ami a jövő évben kamatoztathatunk, úgy érzem a kiváló csapat adott. A végső győzelmet és ezzel a 2017. év bajnoki elsőségét a Sport DC I. csapata szerezte meg, nekik gratulálunk az egész éves teljesítményükhöz!

A másodosztályú csapat tagjai voltak: Polgár Tibor csapatkapitány, két kiváló ifjúsági játékos Horváth Gergő és Keresztény Dániel, egy feltörekvő és egy visszatérő játékos Pálfy Péter és Takács Norbert személyében. Külön köszönet az első osztályú csapat tagjainak, hogy bekapcsolódtak a mérkőzések levezetésébe.

Az elődöntőbe jutásért a Soul DC II. csapata ellen kezdtünk, (II. osztályú csapattól ennyire egységes és összeszedett játékot még nem láttam) mindenki a saját pozíciójában hozta a tőle telhető maximumot, sőt még rá is tett egy lapáttal, amikor kellett. A három teljesen újonc és egy régóta nem versenyző kiválóság, már a felsőházi szerepléssel teljesítette az éves célt, de sejtettem, hogy ennél többre vágynak. Meg is lett az eredmény 9-4 és 9-3 ide. Az elődöntőben aztán kaptunk egy félelmetes formában játszó Smile DC II.-t, akikkel teljesen partiban voltunk, de nem sikerült őket begyűrnünk. A vége 9-5, 9-7 oda. Ez a mérkőzés túl sokat vett ki a csapatból, a srácok nem akarták tudomásul venni, és a bronzmérkőzést ugyanezzel az elánnal kezdtük a Békéscsabaiak „B” csapata ellen, ahol volt rutin, új erő és stabil, jó játékos egyaránt. A győzelem lebegett a szemünk előtt, de a fáradtságot már nem tudtuk kezelni és 9-6-ra elbuktuk az első meccset. Ekkor a pszichés és a fizikai kimerültség egyszerre tört ránk és a vége egy 9-0-s gázolás lett. Tapintható volt a csalódottság a mérkőzést követően, elhomályosult az egész évi munka, sőt a nap két korábbi derbijének kiváló játéka is. 2018-ban is cél a bennmaradás, de ezzel a hozzáállással és egy kicsit több rutinnal az érem sem tűnik elérhetetlennek. A II. osztály küzdelmeit megérdemelten a Smile DC II. nyerte, gratulálunk!

Ezzel befejeződtek a 2017. év küzdelmei. 2017. december 16-án még díjkiosztó, utána pihenés és a következő évi ráhangolódás maradt az ünnepekre, ebben sokat segíthet a 2 világbajnokság, amihez jó szórakozást kívánok!