Steel UP 2023. II. forduló

2023. február 18-án, új helyszínen, az Érd Arénában gyűlt össze 115 nevezővel, újabb létszám rekordot döntve a magyar utánpótlás apraja-nagyja.

A Győri DC játékosait U23-ban Horváth Gergő és Horváth Bence képviselte, ifiben (U18) Németh Zalán, Szabó Dániel és Szoták Balázs.

U23-ban Gergő és Bence is továbbjutott csoportjában, kiváló játékkal. Gergő a debreceni Kovács Patrik ellen egy szoros mérkőzésen 4-3-ra nyert a főtáblán, majd a 8 között Petrovics Bálinttól kapott ki 4-3 arányban. Ezzel 5. helyenvégzett.

Bence a főtáblán Budavári Zsombort szenzáció játékkal 4-0-ra verte, majd az ifjúsági válogatott Dobos Dávidtól kapott ki 4-3-ra, nagyon nagy meccsen. Szintén 5. helyen zárva a versenyt.

Mindketten szenzációsan játszottak az egész nap során, ami a párosban teljesedett ki a nap végére. Első körben szerencsétlen sorsolással épp a Németh Zalán és párja, az MMDC-és Bors Marcell-lel kerültek össze. Színvonalas meccsen végül a Horváth-Horváth páros jutott tovább. Ki-ki meccsen dőlt el a továbbjutás, bármelyik páros behúzhatta volna. A győriek az előző fordulóhoz hasonlóan megállíthatatlanok voltak, ismét nem találtak legyőzőre végül. Ezzel magabiztos két forduló után két győzelemmel vezetik a tabellát!

Megemlítendő tényező, hogy Zalán „felversenyzett“, azaz nem korosztályában, hanem U23-ban indult. Itt is megállta nagyon szépen a helyét, jó párost alkottak Bors Marcell-lel.

Visszatérve az ifihez, itt Zalánnak sajnos nem jött ki a lépés. Nem sikerült a csoportból való továbbjutás, amely nem sokon múlt. Első mérkőzésein nem találta a tábla előtt a helyét, azonban a további csoportmeccseken sokkal pontosabban játszott.

Szabó Dániel szintén ifiben csoportját megnyerve jutott a főtáblára. A legjobb 16 között Tarczi Ágostont 4-1-re verte. Utána sajnos a remek napot kifogó Valigura Ádám ellen 1-4-el zárta a mai napot, egy 9. helyezéssel.

Szoták Balázs csoportjában első lett, majd a főtáblán Szőke Pétert verte 4-0-ra. Ezután egy igazi rangadó következett. Nagyon színvonalas meccsen az ex-Győri Kelemen Pétert verte 4-2-re, majd szintén 4-2-re Lövei Milánt. Az elődöntőben Kovács Álmost 4-3-ra győzte le. A döntőben a listavezető Borbély Andrással csaptak össze. Sok 180-at hozó, rendkívül magasszínvonalú meccsen a pápaiak tehetsége nyert 4-3-ra. Balázs több meccsnyilat hibázott, ami megbosszulta magát.

Párosban Balázs és Dani végül az 5. helyenzártak.

Fotók:
https://photos.app.goo.gl/r7D2U2P8inpW9GVD8

Köszönjük a szakmai támogatást és a beszámolót Szoták Bálintnak!