Utánpótlás Nemzeti Bajnokság III. forduló

A Győri DC játékosai a május végére halasztott vasárnapi fordulón szerepeltek ifi (U18) és U23-as korosztályban.

Ifiben Szabó Dániel Rolandnak nem jött ki a lépés ezúttal, 3 vereséggel és 1 győzelemmel nem jutott tovább csoportjából. Mindegyik vesztes mérkőzése 1-2 lett, így még bosszantóbb, a duplákon múlt kinek a javára dől a mérkőzés.

Németh Zalán csoportja kicsit később indult, a várakozás után egy magabiztos győzelemmel kezdett. Egy vereség és még egy győzelemmel jutott tovább a csoportból. Sajnos a főtábla már nem sikerült jól, 0-4 Kovács Botond ellen.

Szoták Balázs nagyon nehezen szenvedte tovább csak magát csoportjából. A főtáblán viszont sokkal jobban ment neki a játék. Serdült Ákost 4-2-re, Rigó Lászlót szintén 4-2-re verte, majd Baranyi Zsombort is 4-2-re. Többek között 12 nyilas leg, 151-es kiszállót is dobott a nap folyamán. A menetelést a szenzációs formában lévő Sepsi Ádám állította meg (3-4 az elődöntőben). Borbély András után Balázst is búcsúztatta, majd a döntőben Kovács Álmost is legyőzte.

Az U23-as korosztályban mindkét játékosunk nagyon jól, és magabiztosan kezdett. Horváth Bence és Horváth Gergő is csoportelsőként jutott tovább. Bence 6 fős csoportjában csak Dobos Dávidtól kapott ki, a többi mérkőzését nyerte. Gergő pedig minden meccsét behúzta.

Gergő a főtáblán Lajter Szabolcsot legyőzte, majd Gévai Péter ellenében esett ki.

Bence Nagy Szabolcsot győzte le a főtáblán, majd Petrovics Bálinton és Ágoston Károlyon is tovább jutott. A döntőben pont a Gergőt legyőző Gévai Pétert verte meg, ezzel megnyerte a fordulót!

Párosban Zalán és Bors Marcell 5. helyezést értek el, szintúgy, mint a Balázs-Dani páros.

A versenynap U23-as játékosainké volt, hiszen Gergő és Bence végig remekül játszva megnyerte a páros fordulót.