Darts Sulimpia 2017 – Csepel

Hétvégén rendezték a 2016-2017-es tanév sulimpiai versenyét, az 1997. január 1. után született, nappali tagozaton tanuló diákok részére. A versenykiírás érdekessége, hogy akár 18 éves tanuló is lehet azok között, akik nem jogosultak szerepelni a megmérettetésen, ugyanakkor 20 éves tanuló is versenyezhet… Reméljük, hogy a következőben átgondolásra és módosításra kerül a versenykiírás, ezen rendelkezése.

Egyesületünkhöz kötődő tanulók, heten vettek részt a versenyen. Serdülő korcsoportban 301 sima kiszállós játékot játszottak az indulók, a dobogós helyekről már dupla kiszállóval döntöttek. Az ifjúságiaknál 501 sima kiszálló, majd a legjobb 16 között dupla kiszálló döntött, mindkét korcsoportban vigaszágas rendszerben.

Eredményeink (ifjúsági fiú korcsoport 43 induló és serdülő fiú korcsoport 38 induló):

Hideg Soma a Sulimpia országos döntőjén ifjúsági korcsoportban 2. helyen végzett. 3. főági mérkőzésén ugyan vereséget szenvedett, de a vigaszágon meg sem állt a döntőig, ahol Hartmann Leventétől (Balatonfüred) szenvedett végül vereséget. Összességében 10 mérkőzést játszott, amiből 8-at meg is nyert, 17-8-as leg aránnyal.

Horváth Gergő Roland lett a 4. Nyolc mérkőzésen 6 győzelem, 2 vereség és 12-6-os legarány volt a mérlege. Reményeink szerint az év hátralévő részében, egyesületünk fiatal csapatának tagjaként hasonló sikerekben lesz része.

Kelemen Dániel három győzelemmel kezdett, majd vereséget szenvedett a főágon. Utána Hideg Somával mérkőzött, amiből most Soma került ki győztesen. Dani végül 5. lett, 5 mérkőzés, 3 győzelem, 2 vereség és 7-6 legaránnyal zárt.

Keresztény Dániel nagyon magabiztosan kezdett, három 2:0-s győzelem után azonban két vereséggel zárt, így szintén 5. helyen végzett. 5 mérkőzés, 3 győzelem, 2 vereség, 7:4-es legarány került a statisztikai lapjára.

Varga Tamás most jól játszott ugyan, de nem sikerült bejutnia a legjobbak közé. Nagyon biztató volt, hogy komoly ellenfelek ellen tudott erős játékot hozni.

A serdülők versenyében Kelemen Péter a 4. helyen zárt. Három főági győzelem, egy vereség, három vigaszági győzelem, egy vereség. Mint egy sorminta, aminek végeredménye a 4. hely. Nyolc mérkőzés, 6 győzelem, 2 vereség 14:6-os legarány.

Szintén a serdülők között versenyzett Varga Bence. Magabiztos győzelmek mellett két 1:2-es vereséget szenvedett, így nem ért oda a legjobbak közé, de szépen versenyzett.

Gratulálunk a fiataloknak és sok sikert kívánunk a jövő heti UP bajnoki 3. fordulóhoz!!!