Austrian Open Vienna 2017.

2017. június 24-25-én rendezték Bécsben a WDF Austrian Open Vienna 2017. versenyt. A korábbi években megszokott remek helyszín a Hilton Garden Inn adott otthont a tornának.

A szombati napon zajlottak az egyéni versenyek, tőlünk a hölgyeknél Ihász Veronika és Mészáros Nikolett, az uraknál Füredi Balázs, Mészáros Ferenc, Rucska József, Tóth József és Polgár Tibor indultak. Az idén először ifjúsági versenyzőinknek is lehetőséget tudtunk biztosítani, hogy kipróbálhassák magukat nemzetközi tornán: Kelemen Dániel, Horváth Gergő, Hideg Soma és Keresztény Dániel személyében négy lelkes vassgyúró feszült neki a küzdelmeknek és érett játékot mutatva kiváló eredményeket értek el.

A hölgyeknél 36-an neveztek, ebből 10-en érkeztek hazánkból. Ihász Veronika bronzérmet szerzett, miután egy végletekig kiélezett csatában alulmaradt a torna későbbi győztesével Czipó Viviennel szemben, akinek gratulálunk tornagyőzelméhez. Mészáros Nikolett 17. lett.

A férfiaknál 207-en indultak, közöttük 63 magyar. Küldöttségünk legjobbja 17. helyezésével Mészáros Ferenc lett, Rucska József és Tóth József 33., Polgár Tibor 65., Füredi Balázs 129. helyen végzett. A magyarok közül a legjobb helyezést Takács Gábor érte el, ő az 5. helyet szerezte meg. Az urak küzdelmeit Sven Wens nyerte Belgiumból.

Említést érdemel, hogy Czipó Vivien a felnőtt női verseny mellett a párhuzamosan futó ifjúsági lány kategória elsőségét is megszerezte, ami egészen kiemelkedő eredmény.

Az ifjúsági fiú kategóriában 29 induló volt. Keresztény Dániel bronzérmet szerzett, Kelemen Dániel 5.,  Horváth Gergő 9., Hideg Soma 17. lett. Az kategóriát Prés Nándor nyerte, akinek gratulálunk győzelméhez. A srácok keményen helytálltak a jóval nagyobb rutinnal rendelkező versenyzőket felvonultató mezőnyben. A hozzáállás és a mutatott játék optimistává tesz a győri darts sport jövőjével kapcsolatban.

Vasárnap a páros küzdelmekre került sor. A férfiaknál  57, a hölgyeknél  12 páros indult. A gyengébbik nemnél Ihász Veronika és Mészáros Nikolett összetételű párosunk legyőzhetetlennek bizonyult és a dobogó tetejére állhatott, ezzel a hétvége legcsillogóbb érmét szerezték meg számunkra. Az uraknál a végső győztes a táncos lábú Dimitri van den Bergh és az osztrákok kiválósága Rusty Jake Rodriguez lett, a legjobb magyar páros Szabados Attila és Végső János az 5. pozícióban végzett, Rucska József és Tóth József a 33. helyet szerzte meg.