Steel CSB 2017. III. forduló és Steel UP 2017. VI. forduló

A hétvégén 2017. október 28-án, szombaton rendezték a Steel Csapatbajnokság III. fordulóját, majd vasárnap a Steel Utánpótlás Bajnokság VI. fordulóját Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Mindkét versenyben érdekeltek voltunk, következzenek a részletek.

Az első osztályú csapat tagjai voltak: Füredi Balázs csapatkapitány, Ihász Veronika, Mészáros Ferenc, Raszler József és Tóth József.

A nap végeredménye 2 győzelem és 3 vereség lett: a Vecsést vertük 9-1-re, a Sport Hotel DC-t 9-2-re, alulmaradtunk a Szombathelyiekkel és a Sport DC I. csapatával szemben 9-7-re, a DÖ-MIK DC 9-2-re bizonyult jobbnak nálunk. A felsőházba jutás sikerült, ez a legfontosabb, a döntőbe jutásért majd Pestújhely csapatával fogunk játszani.

A másodosztályú csapat tagjai voltak: Rucska József csapatkapitány, két kiváló ifjúsági játékos Hideg Soma és Horváth Gergő, egy feltörekvő és egy visszatérő játékos Pálfy Péter és Takács Norbert személyében. Külön köszönet Nikinek, hogy jelenlétével segítette a csapatot.

A nap végeredménye 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség lett. Legyőztük a Szolnoki Baglyok (9-6) és a Centrum SE (9-2) csapatát, döntetlent értünk el a Békéscsabai DSE ellen, 9-6-ra maradtunk alul a darányiakkal, 9-4-re a Sport DC Szekszárddal szemben.

2017. október 29-én, vasárnap az utánpótlás korúak álltak a táblák elé. Következzen Tóth József utánpótlás csapatvezető beszámolója.

Steel UP 6. forduló – Székesfehérvár

Az ifjúsági korcsoportban 34 fővel kezdődött a verseny. 6 darab négyes és kettő ötös csoportba sorolták a nevezetteket. A csoportküzdelmek végével az egyik csoportban körbeverés alakult ki, ami miatt újra kellett játszani a mérkőzéseket, így jelentős csúszás halmozódott fel. Csoportjából elsőként jutott ki Kelemen Dániel és Horváth Gergő. Mindegyikük veretlenül leg veszteség nélkül teljesített, így egyenes ágon jutottak a legjobb 16 közé. Csoportjában második lett Hideg Soma és Keresztény Dániel. Rájuk a 16 közé jutásért újabb mérkőzés várt. Varga Tamás és Varga Bence erős csoportokba kerültek, ahonnan sajnos nem sikerült kijutniuk.

A 16 közé jutásért:

Hideg Soma az utóbbi időben remek formát mutató Czió Viviennel mérkőzött és 4:1 arányban kapott ki, Keresztény Dani pedig 4:1-re győzött Hartmann Levente ellen.

A 8 közé jutásért:

Kelemen Dani 4:1-re győzött Szűcs Levente ellen, míg másik két tanítványunk egymás ellen küzdött a továbbjutásért. Végül Horváth Gergő 4:2-re diadalmaskodott Keresztény Dani felett, így Dani a 9. helyen végzett.

4 közé jutásért:

Kelemen Dani, Nagy Márk ellen meggyőző játékkal sima győzelmet aratott (4:0), míg Horváth Gergő a junior világbajnokságra készülő Lakatos Gergely ellen szenvedett 4:0-s vereséget. Gergő minden legben megszorongatta ellenfelét, hősiesen küzdött, végül az 5. helyen végzett.

Elődöntő:

Az elődöntőben Dani soros ellenfele, Czipó Vivienn volt. Dani nem talált ellenszert Vivienn játékára, de büszkén vehette át a 3. helyért járó bronzérmet! Bravó Dani! Gratulálunk!!!

Párosban Varga Bence egy darányi fiatallal játszott és pont egy darányi párostól szenvedtek vereséget.

Keresztény Dani és Hideg Soma két győzelem után kaptak ki a későbbi első Prés-Lakatos párostól, míg Kelemen Dani és Horváth Gergő szintén két győzelem után szenvedett vereséget a Honti-Farkas párostól. Így végül mindkét páros a harmadik helyen végzett!

Sikeres hétvégén vagyunk túl, öröm, hogy ilyen jó eredményekkel zárhattuk a 2017-es év utánpótlás megmérettetését. Köszönet mindenkinek, aki egy picit is hozzátett, hogy a fiatalok versenyezhettek!

Hajrá Győri DC!!!