Steel NB 2018. I. forduló, Székesfehérvár

2018. február 10-én, szombaton, Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában rendezték a Steel Nemzeti Bajnokság 2018. évadának I. fordulóját 260 férfi és 19 női nevezővel. Klubunkból tíz versenyző indult a férfiak versenyében: Ihász Veronika, Áprily Zsolt, Darányi Zoltán, Füredi Balázs, Pálfy Péter, Polgár Tibor, Raszler József, Rucska József, Takács Norbert és Tóth József, a hölgyeknél Kovács Csilla.

A hölgyek versenye idén sok érdekességet ígér, mivel a tavalyi évben domináló Czipó Vivien 2018-ban a férfiaknál indul, így a kis létszámú női mezőnyben az erőviszonyok kiegyenlítődtek. Kovács Csillának minden energiáját össze kellett gyűjtenie, hogy a dobogó harmadik fokára felállhasson. Legközelebb, ha a megfázás sem fogja hátráltatni, talán egy sokkal fényesebb érem is összejöhet. A másik bronzérmes Ölei Annamária lett, az ezüstöt Erdei Nóra, a végső győzelmet pedig a Csillát is búcsúztató Németh Éva szerezte meg.

Klubunkból az urak versenyében a legjobb teljesítményt Rucska József érte el, ő az 5. helyen végzett, igaz ehhez az kellett, hogy a legjobb 16-ban legyőzze a kirobbanó formában játszó Füredi Balázst, Balunka be kellett érnie a 9. pozícióval. Józsi a következő kört jól kezdte Mester Zoltán ellen, de aztán elfogyott az erő, amit Zoli büntetett. Veronika egy elképesztő játékot produkáló ifjú sportoló, Serfőző Balázs ellen szenvedett vereséget, aki aztán a 16 között az I. forduló végső győztesét, Takács Gábort is rendesen megizzasztotta. Az ezüstérmes Lakatos Gergely lett, aki a 16-ban a regnáló magyar bajnokot, Székely Penge Pált búcsúztatta. Említést érdemel még, hogy a frissen a férfi mezőnyhöz csatlakozó Czipó Vivien egészen az 5. helyig jutott.