Nemzeti Utánpótlás Bajnokság

Végét ért a Nemzeti Utánpótlás Bajnokság az ifjúsági játékosaink számára.

Az eredmények önmagunkért beszélnek, kiváló egyéni, és páros teljesítményt nyújtott minden játékosunk.

A Győri DC 2023-as UP csapata (felülről-lefelé, balról-jobbra): Horváth Bence, Horváth Gergő, Szabó Dániel Roland, Németh Zalán, Szoták Balázs

Azifjúsági (U18) korosztályban Németh Zalán, Szabó Dániel Roland, és Szoták Balázs szerepelt. Zalán három fordulón vett rész, így a középmezőnyben végzett. Dani a 10. helyen zárta a bajnokságot. A bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóig nyitott volt. Végül a pápai Borbély Andrásnak sikerült Balázs elől behúznia az első helyet. A nagyon erős mezőny kiváló fejlődési lehetőséget adott mindenki számára. Jó döntésnek bizonyult korosztályuknál feljebb indítani őket.

Párosban Balázs és Dániel szerepelt ifiben. Sajnos nem sikerült mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtaniuk, így egy negyedik hellyel kellett beérniük.

Az először indított U23-as bajnokság hasonlóan izgalmasan alakult, mint az ifiknél. Az utolsó fordulóig nyitott maradt, hogyan fog kialakulni a végeredmény. Horváth Gergő és Horváth Bence is nagyszerűen játszott fordulóról fordulóra. Gergő ezüstérmet szerzett, Bence pedig az 5. helyen zárt.

Párosban Zalán az MMDC játékosával, Bors Marcell-lel két fordulón indultak, így a középmezőnyben végeztek. Bence és Gergő pedig már az utolsó forduló eredményétől függetlenül bebiztosította első helyét korábban.

A Nemzeti Bajnokság befejezésével még nem ért véget az utánpótlás számára az idény. Október utolsó hétvégéjén a budapesti Hungarian Openen vettek részt játékosaink. A nemzetiközi mezőnyben is sikerült helyt állniuk a fiataloknak, fontos tapasztalatokat szereztek. Legeredményesebb játékosunk Szoták Balázs volt, aki a vasárnapi Masters versenyen megszerezte az ifi kategóriában a győzelmet. A cseh Matyaš Rejhon-t győzte le 4-3-ra. Így az ifjúsági világranglista 8. helyén áll a WDF-nél. Szabó Dániel Roland pedig a 117. helyen áll, 47 ponttal. Németh Zalán első WDF versenyén szerepelt, pontokat nem sikerült még szereznie. Így a következő versenyen adott számára a kihívás, hogy felkerüljön ő is a világranglistára.