Polcépítés és kupasikálás nemzetközi szinten

2016. áprilisában költöztünk be a Pólus Üzletházba, azaz több mint egy éve próbálunk a sportközponttal közösen a győri darts számára méltó körülményeket kialakítani. Úgy gondolom, tegnap egy újabb lépést tettünk ebbe az irányba.

Már az ETO Parkból történő átköltözéskor tervbe vettük, hogy az új teremben el fogjuk helyezni a Venesz Károly garázsában porosodó kupákat, okleveleket, érmeket. Az elmúlt 24 évben nem kevés serleg gyűlt össze, amihez komoly tároló rendszer kiépítésére volt szükség. A munkában a tagok közül sokan részt vettek. Varga Laci és Mészi szakértelmével és szerszámaival, Tóth József elnök úrral kiegészülve ütőképes csapatnak bizonyultak a polcrendszer kivitelezésében, de nem mehetünk el szó nélkül Visi Tamás élzáró vasalásának kiválósága mellett sem, míg a háttérben Raszi, Veronika és jómagam tisztítószerekkel és rongyokkal visszaállítottuk a trófeák régi fényét. A később érkezőknek külön szeretném megköszönni, hogy csak kis mértékben hátráltatták a munka befejezését.

A dobozok kipakolását és a polcok feltöltése közben rájöttem, milyen keveset tudok az eltelt majd negyed évszázadról. A megfakult újságcikkek, oklevelek, versenylevezető papírok, edzésnaplók (igen, ilyen is volt) arról tanúskodnak, hogy mindig voltak olyanok Győrben, akik komolyan gondolták ennek a sportnak a művelését. A relikviákat egyelőre csak kitettük, hogy díszítsék a helyet, de úgy gondolom, akkor válnak a Győri Darts Club élő szellemiségének részévé, ha egy-egy érdekesebbet jobban szemügyre veszünk. Ennek fényében igyekszem majd – ahogy időm engedi – néhányat górcső alá venni itt a honlapon.

Még egyszer köszönöm a munkátokat!