Múltidézés I.

Még augusztusban a kupasikálás apropóján ígértem, hogy a lassan 25 éves klubunk múltjáról írok pár cikket az előkerült archív anyagok alapján. Következzen az első.

A Győri DC első bajnokcsapata balról jobbra és felülről lefelé: Harnyas István, Fenyvesi János, Grósz Tamás, Korponai Anita, Nekuti Tamás, Hegyi Tibor, Venesz Károly, Kuti László, Ősz Antal, Oláh József, Bán István. Klubunk idén indult utánpótlás csapatának ifjú vassgyúrói még meg sem születtek ekkor.

Egy apró érdekesség a képpel kapcsolatban: Az Oláh József kezében található háromszögletű lapon látható az egyesület eredeti címere. Akinek igazán jó a szeme észreveheti, hogy stilizált darts tábla felett „GYŐRI DART CLUB” felirat található „S” nélkül. A klubot eredetileg még ezen a néven jegyezték be és sokáig így is nevezték magát a játékot is kishazánkban.

Következzen egy cikk 1997-ből, ami a képet megelőző két évet és az azt követő két évet részletezi, Kuti Zoltán és Venesz Károly a klub két korábbi elnökének tollából. Tóth József jelenlegi elnök a klub harmadik elnöke. Elmondható, hogy a poszton nem volt nagy jövés-menés.

2005-ben aztán Karcsi összehozta az akkori csapattagokat az egykori bajnokokkal, amiről a helyi sajtó is beszámolt.

Ennek is volt már 12 esztendeje. Annyit még megjegyeznék itt az első fejezet végén, hogy idén is a Győri Darts Club végzett a soft csapatbajnokság élén. …és még rímel is.