Bajnoki címek és kiváló helyezések

Nem könnyű úgy összefoglalni az eredményeket, hogy az ember nincs ott a versenyhelyszínen, nem követi testközelből a történéseket és nem érzi, miként küzdenek csapattársai. Ennek ellenére próbálkoznak vele, az eredmény pedig mindig felemás. Én nem kívánom ezt az utat követni, vagy sokadszor leírni, hogy „nagy küzdelemben” vagy „megérdemelten” netán „erőn felül teljesítve” és legfőképpen nem, hogy „nem úgy jött ki a lépés”. Inkább megpróbálom megfogalmazni, hogy mit jelent nekem, hogy a háttérben segítve mégis részese vagyok annak, amit a Győri DC játékosai a táblák előtt elérnek, elértek, közben kitérek a sikerekre, amik az utóbbi hetekben tovább öregbítették egyesületünk hírnevét.

Kezdeném a hónap elejével: Október 5., amikor Ihász Veronika megszerezte a 2019. év steel női egyéni bajnoki címét. Egyszerű tényközlésnek tűnik, de azért én hozzátenném, hogy Veronika közben anyuka lett, így a darts természetesen háttérbe szorult, de sokszoros magyar bajnokként visszakapcsolódva az elvárás vele szemben nem lehetett kevesebb, mint a dobogó legmagasabb foka. És megcsinálta, újra megcsinálta. Beszélgettem vele a cím megszerzését követően és valami hiányzott, nem tudtam mi, egészen addig, amíg a válogatottal haza nem tért Kolozsvárról, a Világkupáról: Újra megvolt a tűz, a kedv, hogy játsszon, hogy győzzön.

Nem kisebb siker Rucska Józsi második helye a férfiak küzdelmében. Gratulálok Takács Gábornak a bajnoki címhez és Petrács Gábornak a bronzhoz! A férfi mezőny tényleg fejlődik, nem csak létszámában, de játékerejében is és Józsi évek óta folyamatosan ott van a csúcs közelében. Az edzéseken látom, mire képes, a bajnokin született átlagok pedig magukért beszélnek.

Kimondhatom: Ők azok, akikhez mérheti magát, aki nálunk elkezdi ezt a sportot. Végig járhatja az utat, amit ők is végig jártak, mert ez az út ma is létezik, és a megkezdéséhez sem kell messze menni. Akik pedig magasabbra szeretnének jutni, őket kell legyőzniük. Nem lesz könnyű.

Példakép, ellenfél, ez a két szó nem zárja ki egymást, ezt mutatja az is, hogy, akik egy bajnokin, egy ligafordulón egymás ellen küzdenek, egységes csapatként képesek bajnoki címet szerezni. Ez történt október 19-én, amikor az Ihász Veronika, Darányi Zoltán, Mészáros Ferenc, Raszler József, Rucska József összetételű I. osztályú soft csapatunk elhódította a bajnoki címet.

A koronát az egész éves teljesítményre ők tették fel. Velük együtt építették fel azt a csapatbajnoki fordulókon résztvevő játékosok: Dömény Dávid, Novák László, Takács Norbert és a benevezettek is: Áprily Zsolt, Füredi Balázs, Horváth Gergő, Kelemen Dániel, Lakner Ferenc, Pálfy Péter, Tóth József. A csapat teljes jogú tagjaként, a klub, azaz a saját elvárásainkhoz híven felkészülten várták, hogy mikor lesz szükség rájuk és az edzéseken hozzásegítették a legjobbakat, hogy még jobbak legyenek.

A sikerek, a kiváló játékosok közössége, a csapategység vonzó azoknak, akik maguk is sportként tekintenek a dartsra és hosszú távon gondolkoznak. Az amatőr versenyektől a válogatottságig, és az azon túl vezető út kezdeteként, hobbiként, rekreációs tevékenységként sokan kezdenek el játszani, amiben nektek óriási szerepetek van. Gondolok itt az utánpótlás korú játékosainkra, akik közül 2019-ben Szoták Balázs harmadik lett gyermek, Kelemen Péter negyedik serdülő, Horváth Gergő hetedik és Kelemen Dániel kilencedik ifjúsági kategóriában.

Az amatőr versenysorozatunkban eddig összesen 127 játékos nevezett, és hétről-hétre 30-40 fős mezőnnyel indulunk. Közülük kerülhet ki a következő sikeres játékosgeneráció.

A nevükben is gratulálok nektek és köszönjük!

Hajrá Győri DC!