MDL 2020. Győr III. forduló PÓTLÁSA

Tegnap a Club Arénában 27 versenyző részvételével lezajlott a Magyar Darts Liga 2020. Észak-dunántúli régiójának harmadik győri fordulója. Az eredeti időpontban a koronavírus helyzet miatt nem tudtuk megtartani a fordulót, ezért került sor most a pótlásra.

A végeredmény elérhető >>ITT<<.

Korábban erre nem volt példa: Krízishelyzet miatt volt szükség elmaradt forduló pótlására a nyári időszakban. Eredetileg nem terveztünk fordulót rendezni augusztusban, ennek fő oka, hogy az elviselhetetlen meleg általában nem tesz jót sem a résztvevők létszámának sem kedélyállapotának. Szerencsére az előbbin mérsékelten (27 fővel indultunk), az utóbbin pedig egyáltalán nem érződött a kánikula. Az idei fordulókon eddig nem volt női induló, ami miatt nagyon szomorúak voltunk, de a mostani csütörtökön két hölgy is részt vett a küzdelmekben. A korábbi többszörös magyar bajnok, klubunk kiválósága, Ihász Veronika mellett vendégül láthattuk a Smile DC-ből Csombok Krisztinát is.

Nyolc csoportban kezdték meg a srácok a küzdelmeket, amelyek között – szokás szerint – egyik sem volt könnyűnek nevezhető. A háromfős csoportokban három, a négyesekben két nyert legig zajlottak a csaták, mindegyikből két kijutó volt. Az egyenes kiesésben, a legjobb 16-tól már négy nyert legig tartottak a derbik és elindult az online közvetítésünk is. A fegyelmezett gyors mérkőzéseknek köszönhetően már tizenegy óra magasságában lezajlott a döntő.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az amatőrök számára kiírt PDP sorozatunk legjobbjai ismét ellátogattak a győri ligafordulóra, ahol a régió legjobbjaival mérhették össze tudásukat. A ranglistavezető, Takács Olivér (PDP 1.) sorsolása nem volt szerencsésnek mondható, Ihász Veronikával és Tamás Péterrel került egy kifejezetten erős csoportba. Horváth Bence (PDP 6.) sikerrel vette a csoportküzdelmeket, de Bagi János a 16-ban már túl nehéznek bizonyult számára. Farkas Gergő (PDP 8.) megnyerte csoportját és nagy küzdelemre kényszerítette Tóth Józsefet a Győri DC-ből az egyenes kiesés első körében. Külön gratulálunk nekik! Azt gondolom, hogy jó úton járnak, ha a magyar élmezőnyhöz szeretnének tartozni a jövőben.

A végső győzelmet Ihász Veronika szerezte meg, Rucska Józsefet győzte le a döntőben. Veronika végig kiegyensúlyozott teljesítményt mutatva megérdemelten szerezte meg a forduló bajnoki címét. Érdemes visszanézni mérkőzéseit a közvetítésben. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Bagi János (Pestújhelyi Sport Club) és Perle Gyula (Sport-Hotel Darts Klub – Tatabánya) állhatott fel.

Házibajnokság aktuális állása  elérhető >>ITT<< .

Mindenkinek köszönjük a részvételt! Legközelebb 2020. szeptember 10-én találkozunk. Sok szeretettel várunk akkor is benneteket!